Videó készült, hogyan úszik Szolnok mellett egy barnamedve vidáman a Holt-Tiszában

2018. június 24., 16:31

Szerző:

Szombat este a Facebookon jelent meg néhány kép és az a videó, amelyen éppen egy barnamedve úszik vidáman a Holt-Tiszában. 

 

A felvételt horgászok készítették, és bár volt, aki a Facebook-bejegyzés alatt a kétségeit hangoztatta a nagyragadozó személyazonosságát illetően, azt állítva, hogy a vízben csak egy német juhászkutya van, a felvétel hitelességét Monoki Ákos, a Hortobágyi Nemzeti Park igazgatóságának tájegységi vezetője is megerősítette. Az ő elmondása szerint szombaton kaptak egy bejelentést arról, hogy Szolnok belterületén láttak egy barna medvét. Az állat Heves megye irányából érkezett, mozgását azóta követték, de este elvesztették a nyomát.

Hogy arról a barna medvéről van-e szó, amelyik június 21-én még Füzesabony mellett cseresznyézett egy jóízűt, az nem világos, de Monoki Ákos mindenkit arra kért, hogy ha látja, ne közelítse meg és ne ingerelje az eddig békeszerető, emberkerülő nagyragadozót.

Korábban egy barna medvének a szlovák-magyar határt átlépve egészen Sándorfalváig sikerült kalandoznia, ahol elkábították és visszavitték a Bükki Nemzeti Parkba, csakhogy ott azonnal letépte magáról a nyomkövetőt és elveszett a szem elől.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.