Szenvedélyes hangú írásban védi meg a Kósa Lajost a debreceni lap

2018. március 23., 17:03

Szerző:

Szokatlanul szenvedélyes írásmű jelent meg a debreceni Dehir portálon. A szerzőség megjelölése nélkül napvilágot látott írásmű szerint  

„az első híradás óta egyre több olyan fejleményre derül fény, amely azt mutatja, hogy több embernek áll útjában Kósa Lajos. Kemény támadások középpontjába került a miniszter”

– idézi a hvg.hu a lapot, amelynek titokzatos szerzője a 4,3 milliárd eurós (átszámítva 1300 milliárd forintos) örökség körül forgó botrányról azt írja: „Hecckampány, politikai karaktergyilkosság – a legújabb hírek alapján nem sokat téved az, aki így vélekedett a csengeri Szabóné és Kósa Lajos állítólagos közös üzletéről szóló cikkek tartalmáról. Kósa álláspontja az első pillanattól az, hogy szélhámosságról van szó, s egy fillérnyi pénzmozgás sem történt sem az ő, sem családtagja közreműködésével” – közvetítik az egykori debreceni polgármester, jelenleg a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter álláspontját. Hivatkoznak a pénteki Blikkre, amely közölte az ügy másik főszereplőjének, a csengeri Szabónénak az eddigi első nyilatkozatát. A cikkben benne volt az is, hogy Szabónénak Helmeczy László az ügyvédje, aki a részletekről ügyvédi titoktartásra hivatkozva nem kívánt nyilatkozni, de annyit elmondott, hogy ügyfelét a korábbi állításokkal szemben sosem ítélték el csalásért, és házi őrizetben sem volt.

„Talán már nem is meglepetés, hogy Helmeczy napjainkban a DK jelöltjeként indul a parlamenti választásokon. Ha valakiknek előnyös egy fideszes miniszter lejáratása, akkor azok a szocialisták és a Gyurcsány vezette DK. Szinte magától értetődőnek számít, hogy a Simicska Lajos kezében lévő orgánumok igen szorgalmasok a botrány gerjesztésében” – zárul a rejtélyes cikk a Dehiren.