Soros György szerint Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit és minden feltörekvő pártban vannak kémei

2018. január 26., 07:05

Szerző:

„Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit és a feltörekvő kis pártokban is vannak kémei, így nagyon nehéz lesz összefogniuk és elérniük a kormányváltáshoz szükséges szavazatszámot, ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást"

– az Index tudósítása szerint ezt mondta Soros György csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédében. (Az MSZP közben reagált, szerintük az üzletember butaságokat beszél.)

Az Egyesült Államokban élő magyar üzletember azt is mondta, hogy Orbán az ő démonizálására alapozza a kampányát, és ez a nemzeti konzultáción is látszott, mivel abban hét olyan állítás is szerepelt, amit mind megcáfolt, sőt az egyik pontban pert is nyert a Magyar Helsinki Bizottság, bár addigra lezárult a konzultáció. Soros szerint ebből látszik, hogy Orbán sajnos „nagy sikerrel működteti a maffiaállamát”.

Azt már a 444.hu szúrta ki, hogy az újságíróknak rendezett fogadásról a Bloomberg élőben tudósított, így Soros beszédét videón is meg lehet nézni, hallgatni. Az üzletember rengeteg témáról kifejtette a véleményét, beszélt Donald Trump és adminisztrációjának veszélyeiről, nagy világcégek tisztességtelen piaci magatartásáról és hírmanipulációjáról, Orbánra csupán 55:30-tól tér ki.