Saját listát állít az Együtt, Juhász Péter a listavezető, Szigetvári Viktor a miniszterelnök-jelölt

2018. január 13., 16:45

Szerző:

„Az Együtt a saját listája mellett azért kampányol, mert a szélsőjobboldali és a sok baloldali alternatívával szemben az Együtt az egyetlen liberális demokrata párt, amely szabad és igazságos társadalmat akar teremteni” – vezette fel szombaton az Együtt, hogy saját listával indul az április 8-i parlamenti választásokon. A párt országos politikai tanácsa a miniszterelnök-jelöltnek Szigetvári Viktor választmányi elnököt választotta meg. A listavezető Juhász Péter pártelnök, mögötte Szigetvári Viktor a második és Hajdu Nóra alelnök a harmadik. Az első 60 jelölt fele nő.

Hajdu Nóra alelnök, Juhász Péter elnök és szigetvári Viktor választmányi elnök
Fotó: Fotó: MTI/Mohai Balázs

A saját lista ellenére az Együtt kész arra, hogy együttműködjön az egyéni körzetekben induló egyéni jelöltek közös támogatásában. Juhász Péter ennek kapcsán azt mondta, a pártja elfogadja, hogy egyes pártok külön listákat akarnak állítani, de azt nem, hogy az egyéni körzetekben ne működjenek együtt. Néha elő kell állnia egy olyan helyzetnek, hogy minden választókerületben csak egy, méghozzá a legalkalmasabb jelölt áll szemben a Fidesszel - érvelt a politikus. Ha az MSZP nem hajlandó arra, hogy legalább néhány helyen visszavonja jelöltjét, akkor hogy várható el egy másik párttól, hogy áldozatot hozzon - firtatta a pártelnök, hangsúlyozva, hogy ők továbbra is nyitottak az együttműködésre.

Arról, hogy az ellenzéki szörnyek keringője hogy néz ki, ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.