Rászóltak a kormányhivatal munkatársára, mert a Facebookon bejelölte Márki-Zay Pétert

A független polgármester-jelölt nem tudja, hogy Magyarországon diktatúra van-e, de abban biztos, hogy ez már nem demokrácia.

2018. január 30., 20:00

Szerző:

A Fidesz közmunkaprogramjának elkötelezett híve, Lázár János után lakossági fórumot tartott Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, a február 25-i városi polgármester-választás  teljes ellenzéki támogatással induló független  jelöltje is. Az eseményt, amelyet az MSZP szervezett, a Facebookon is lehetett nézni – hívta fel a figyelmet a hvg.hu.

Fotó: Kovalovszky Dániel

Márki-Zay Péter sokadszorra is bevallotta, hogy ő 2010-ben még a Fideszre szavazott, de a párt vállalhatatlan lett. Nem hallgatja el az Orbán-kormány eredményeit és Hódmezővásárhely tekintetében is lát sikereket, ennek ellenére kiábrándult, mert 

ma már nincs piacgazdaság,

Orbán Viktor veje sorra nyerte a közvilágítási tendereket, az OLAF vizsgálódik.

nincs jogállam, nem lehet nyerni a hűbérurak és párttitkárok ellen,

 eurónk sem lett.

a kormányhivatali munkatársára rászólnak, mert bejelölte a Facebookon őt ismerősnek,

2018-ban talán választás sem lesz

– sorolta kiábrándultságának az okait Márki-Zay Péter. Abban bizonytalan, hogy Magyarországon diktatúra van-e, de abban biztos, hogy ez nem demokrácia. Beszélt arról is, hogy Hódmezővásárhely számára nem a migránsok jelentenek problémát, hanem hogy a város kiürül, elmennek az emberek, és 

„annyi idős ember a Skype-on látja az unokáit.

A korrupciós, a vegzálás, a bürokratikus terhek miatt nem fektetnek be a városban a cégek. A Facebook-oldalának a követői közül – mondta a politikus – lakóhely szerint a harmadik legnagyobb közösséget azok jelentik, akik Londonban élnek. Folyamatosan elűzzük a magyarokat az országból – hívta fel a figyelmet Márki-Zay Péter. Szerinte miközben a helyi média kevés kivétellel elkerüli a választási programjait, az MSZP-ből kizárt állítólag baloldali jelölt, Hernádi Gyula szórólapját bedobják a postaládába a fideszes jelöltével, Hegedűs Zoltán alpolgármesterével egyetemben, az övét viszont nem.