Polipot és pitét falatozott Orbán Viktor Horvátországban

2018. augusztus 22., 16:21

Szerző:

Nem mondhatjuk, hogy óriási meglepetéssel bírt, amikor kiderült a vicces, facebookos Vakáció szójátékot követően, hogy a magyar miniszterelnök Horvátországban tartja jól megérdemelt pihenését.

A Hvg.hu szúrta ki azt a Twitteren közzétett fotót és a hozzá tartozó horvát Dnevnikben közölt hírt, amin látszik, hogy Orbán Viktor fehér pólóban, két férfivel van Vis szigeti étteremben van. A miniszterelnök testőrök nélkül, két barátjával érkezett, polipot és pitét fogyasztott egy kis borral leöblítve. A Hvg.hu idézi a cikket, hogy Žarko Peša, a hely tulajdonosa saját autóján vitte a kormányfőt az étterméig, majd azt mondta, Orbán szerényen viselkedett. – Ő a példaképem – mondta a tulaj, aki szerint a horvát politikusoknak is olyennak kellene lenniük mint a magyar kormányfő.

Orbán egyébként tavaly is Horvátországban, Krk szigetén nyaralt, és helyi beszámolók szerint luxushoz nem, csak tengeri kilátáshoz ragaszkodik, nagyon szeret hajózni.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.