Pert indít az Orbán-kormány Hadházy Ákos ellen, amiért a politikus kamunak nevezte a nemzeti konzultáció állítólagos rekordját

2017. november 25., 17:50

Szerző:

Az Orbán-kormány hétfőn megteszi a szükséges lépéseket Hadházy Ákossal szemben – állítja az a közlemény, amelyet szombaton adott ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ az LMP társelnökének állítása nyomán, miszerint az Orbán-kormány állításával szemben ő 99 százalékos biztonsággal tudja mondani, kamu, hogy a magyarok rekordszámú nemzeti konzulációs kérdőívet küldtek vissza.

Fotó: About Hungary

Hadházy Ákos az LMP másik társelnökével, Szél Bernadett-tel az oldalán csütörtök este nézhetett a kérdőívekbe. Másfél órát kaptak, hogy végigjárják azt a három helyszínt, ahol a kérdőíveket gyűjtik. Kiszivárgott egy hangfelvétel is, egy beszélgetés a feldolgozásban résztvevő magas rangú tisztségviselővel, amelynek a tanúsága szerint november 13-ig mindössze 400 ezer kérdőívet küldtek vissza úgy, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára 1,1 millió visszaküldött kérdőívről tett bejelentést. Hadházy Ákos – aki üres dobozokról is beszámolt a gyűjtés helyszínein, és belőlük is csak annyit látott, amennyibe hozzávetőlegesen 900 ezer kérdőív férhet – emiatt az „irtózatosan nagy kamu” fordulattal aposztrofálta az Orbán-kormány sikerpropagandáját, a Kormányzati Tájékoztatási Központ viszont ma őt vádolta meg hazugsággal. Az erről szóló  közlemény szerint az LMP társelnöke szándékosan összekeverte a beérkezett kérdőívek számát a feldolgozott és kiértékelt kérdőívek számával. Eddig – állítja a Magyar Postától kapott adatokra hivatkozva az Orbán-kormány – 1 754 128 kérdőív érkezett vissza, ebből 599 500 példányt vizsgáltak át és bontottak ki, a kiértékeltek kérdőívek száma pedig 489 265-nél jár. Az interneten 155 300-szor töltötték ki a kérdőívet. Hétfőn a kormány nyilvánosságra hozza a postai összesítéseket, ezzel együtt pedig haladéktalanul megteszi a szükséges jogi lépéseket Hadházy Ákossal szemben – hangzik a közlemény.

De jogi lépésekre készül az LMP is. Portálunknak Hadházy Ákos pénteken elárulta, hogy az LMP várhatóan feljelentést tesz az ügyben okirathamisítás vagy hűtlen kezelés gyanújával.

11:27

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.