Párttá alakult a Jobbikból kivált Mi Hazánk Mozgalom

2018. augusztus 23., 09:31

Szerző:

Jogerősen párt lett a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette be kedden Dúró Dóra az ATV Egyenes Beszéd Kontra című műsorában.

A párt alelnöke elmondta, hogy első körben visszadobta bejegyzési kérelmüket a bíróság, ki kellett azt egészíteni, de kedden jogerősség vált a határozat. Következő lépésükként a szakmai kabinetek felállítását említette, köztük egy romaügyi kabinetét, és azt is elmondta, hogy visszatérnek azokhoz a radikális dolgokhoz, amelyek korábban a Jobbikot jellemezték.

Fotó: Facebook

Dúró Dóra szerint jelenleg nincs társadalmi igény az utcai vonulásokra. A Magyar Gárda korábbi megmozdulásaival kapcsolatban kifejtette, hogy abban az időben több településen megszűnt a jogállamiság, és előfordult, hogy kismamák nem mertek az utcára menni, ezért volt szükség a vonulásokra.

– Nem vagyunk koalíciós kistestvérek attól, hogy támogatunk kormánypárti előterjesztéseket – jelentette ki Dúró. Úgy véli, a rajtuk kívülálló ellenzék háromszor kétharmados győzelmet hozott a kormánypártoknak, ezért szerinte a Fidesznek épp az lenne a legkényelmesebb, ha minden maradna a régiben.

Beszámolt arról is, hogy eddig körülbelül kétezren jelentkeztek tagnak a Toroczkai László vezette Mi Hazánk Mozgalomba, ezeknek nagy része jobbikos volt.