Pártot alapított Toroczkai László

2018. június 23., 18:42

Szerző:

Zenés és családi programokat követően zászlóbontó gyűlés volt Ásotthalmon Toroczkai László kezdeményezésének, a Mi Hazánk Mozgalomnak. A rendezvény végére a mozgalom tagjai pártot alapítottak. 

Fotó: Bojovszky Péter

Toroczkai még korábban a Népszavának azt mondta, a mozgalomnak van egy alapító testülete, ebben több, a Jobbikot elhagyó regionális igazgató, valamint Dúró és Novák is helyet kap és a helyszíni tapasztalatok alapján ez a testület dönt a párttá alakulásról.

Toroczkai több jobbikost is vár pártjában, úgy véli, a legtöbben várakozó állásponton voltak és attól tették függővé, maradnak-e a Jobbikban, hogy mi történik Ásotthalmon.

Dúró Dóra a rendezvényen újra elmondta, nem adja vissza képviselői mandátumát, és függetlenként folytatja a munkát új pártja szellemiségét képviselve.

A Hvg.hu helyszíni beszámolója szerint akadtak erősebb kiszólásai Toroczkainak a rendezvényen: „A kisfiú, az kisfiú. Nálunk Ásotthalmon kitiltottuk az óvodából azokat, akik az ellenkezőjét próbálnák tanítani, ez, reméljük, így lesz majd egész Magyarországon. És reméljük, hogy nálunk nem épül mecset, mint Szabadkán.”

Az MTI is idézi a politikust, aki kijelentette, "olyan Magyarországot szeretnének Európában, amely fehér szigetként megmarad, ha lesz Európai Unió, akkor is, ha eltűnik, akkor is" - hangsúlyozta Toroczkai László.