Borzalmas tragédia: internetes orosz rulett közben lőtte agyon magát egy nagyatádi fiú

A fiú édesanyja a gyerek szobájába benyitva észlelte a tragédiát.

2024. április 15., 19:51

Szerző:

Március utolsó napjaiban egy nagyatádi fiú édesapja vadászfegyverével lőtte agyon magát. A játék egy internetes chatszobában zajlott, és a fiatal szobájába benyitó édesanya fedezte fel, mi történt – írja az Index. A fiú, aki orosz rulett játékot játszott a chatszobában, a KSZC Dráva Völgye Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Kollégiuma barcsi középiskola egyik tanulója volt.

A fiú volt iskolájának honlapja és közösségi oldala napok óta egy elsötétített megemlékezéssel adott hírt az esetről.

A sonline.hu hírportál megkeresésre a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt a választ adta, hogy a haláleset körülményeit a nagyatádi rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.

A lap úgy tudja, a városban a szóbeszéd és az internetes kommentek arról szólnak, hogy a nagyatádi illetőségű fiú orosz rulett játék közben lőtte fejbe magát.  A lap úgy értesült, hogy a rendőrséghez is érkeztek hasonló információk az orosz rulett játékról.

A fiú édesapja vadász volt, az engedélyei és az otthoni fegyvertartás körülményei szabályosak voltak, de azt, hogy a kamasz fiú hogyan kaparinthatta meg a fegyverszekrény kulcsát, még vizsgálják.

Innen ered az orosz rulett járék

Az orosz rulett egy szerencsejáték, amelynek lényege, hogy egy hatlövetű forgótáras pisztolyba egyetlen töltényt tesz az ember, megforgatja a tárat, fejéhez emeli a fegyvert és lő egyet. Ha a töltény a megfelelő pozícióba kerül, a játék halált is okozhat (arra, hogy a töltény elhagyja a tárat, az esély 1 a 6-hoz). A névben az orosz szó a játék származási helyére utal, a rulett szó pedig a kockázat vállalására és a fegyveren található tár forgására utal.

A Wikipédia szerint a játék pontos kialakulása ismeretlen, több elmélet létezik. Egyik elmélet szerint az orosz rulett a 19. századi börtönökben alakult ki, mikor a börtönőrök a rabokat játékra kényszerítették. A második elmélet szerint egy trükkről van szó, a harmadik elmélet pedig az 1877/1878-as orosz–török háborút tartja a játék kialakulása dátumának.

(Fotó: Gyulai Bence/168.hu)

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.