Orbán egy szürke péntek reggelen bejelentette a centrális erőtér bukását

2018. március 2., 10:16

Szerző:

A hódmezővásárhelyi polgármester-választás egy "parlamenti előválasztásként működött" Orbán szerint, arra számít ugyanis, hogy április 8-án is csak egyetlen ellenzéki jelölt lesz számos vagy talán az összes választókerületben - mondta el szokásos pénteki rádióinterjújában. Szerinte persze Soros, Soros, Soros, és talán már létre is jött az a "paktum", amely alapján egyetlen ellenzéki, bevándorláspárti jelölt lesz a választókerületekben. És már látja is Soros pénzét a háttérben.

Lakner Zoltán azonban mást lát a háttérben. Szerinte Orbán ezzel lényegében bejelentette a centrális erőtér bukását egy szürke márciusi péntek reggelen.

Merthogy annak éppen az a lényege, hogy nincs ki-ki mérkőzés, hanem fennáll a "maga természetességével" kormányzó Fidesz és körülötte bolyonganak az ellenzékiek, akiket Orbán nemrég az országértékelőjében egy rakás szerencsétlenségként írt le. Ehhez képest Orbán most maga beszél arról, hogy a választás kiélezett küzdelmet fog hozni. Meg hogy "össze kell fognunk, és együtt kell ezt a küzdelmet megharcolnunk"

A Hódmezővásárhelyt követő több napi gondolkodás után tehát az a konklúzió, hogy harc lesz, mert van ellenfél. És hogy mindenki Soros meg migráns, aki nem Orbán.

Tényleg ennyi. Ha ez nem esély, akkor nem tudom, hogy mi az - írja Lakner Zoltán.