Most lenne négy éves Ádám, akit apja fél éves korában kidobott a negyedik emeletről

2018. június 10., 19:41

Szerző: Bíró Veronika

Vasárnap tartották az Angyalhír Emléksétát Budapesten. A rendezvény szervezője, Seres Barbara kisfia idén lenne négyéves. Ha élne. Ádámot 2015. január 17-én az apja ledobta a negyedik emeleti körfolyosóról, majd utána ugrott.

Fotó: Bíró Veronika

Barbara és élettársa két évig éltek boldogan, a problémák Ádám születése után kezdődtek 2014-ben.

A baba hathetes kora után a férfi rendszeresen bántalmazta a nőt, fizikailag és lelkileg is. Barbara végül elköltözött kisfiával együtt a férfitól, de nem akarta elzárni Ádámot az apjától, ezért rendszeresen látogathatta őket.

2014 decemberében a férfi már azzal fenyegetőzött, hogy kidobja a kicsit az ablakon. Barbara feljelentése nyomán a férfi felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ekkor még a nő is azt mondta a bíróságon, hogy nem gondolja, hogy a képes lenne bántani kisfiát. Azt hitte, az erőszak csak ellene irányul.

Egy hónappal később azonban megtörtént a tragédia. Egy látogatás alkalmával a férfi ledobta a kisbabát a negyedik emeletről, majd utána ugrott. Mindketten szörnyethaltak.

Barbara azóta minden évben megszervezi az emléksétát, hogy felhívja a figyelmet a családon belüli erőszak jelenségére, és arra, hogy az áldozatok hiába fordulnak a hatóságokhoz, a legtöbbször nem kapnak megfelelő segítséget.

Szeretne szólni azokhoz a nőkhöz, akik hozzá hasonló helyzetben voltak, vannak vagy lesznek. Úgy érzi, ha nem emelné fel a szavát, akkor fia halála hiábavaló lenne.

Az emléksétáról nemsokára hosszabb riporttal is jelentkezünk.

Súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai problémákat tapasztaltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei Budapesten, egy II. kerületi vendéglátóhely ellenőrzése során, emiatt az étterem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették, és megközelítőleg 50 kilogramm élelmiszert vontak ki a forgalomból - közölte a hatóság csütörtökön az MTI-vel.

Toroczkai László úgy gondolja, hogy a Mi Hazánk majálisán feltűnt náci karlendítőkről született fotó csak médiamanipuláció, hiszen a média egyik része le akarja járatni a mozgalmukat, a másik része pedig totálisan elhallgatja a pártjukat.