Idén is megemlékeznek a 6 hónapos Ádámról, akit apja dobott ki a negyedik emeletről

2018. május 12., 16:38

Szerző:

Seres Barbara 2012-óta volt együtt élettársával, akivel két évig boldogan élt - emlékeztet a nő kálváriájára a Mérce.

Barbara 2013. november 10-én tudta meg, hogy gyermeket vár. A kicsi, Ádám hathetes kora után élettársa fizikai és a lelki bántalmazása rendszeressé vált, ezért Barbara elköltözött tőle. Nem akarta Ádámot elzárni apjától, ezért a férfi rendszeresen látogatta őket.

2014 decemberében, egy látogatás alkalmával a férfi már azzal fenyegetőzött, kidobja a gyermeket az ablakon. Barbara feljelentette, gyorsított eljárásban zaklatásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, tehát szabadlábon maradt. Az elmeorvos akkor azt állapította meg, a férfi beszámítható, nics mentális gondja.

Egy hónappal később azonban a férfi visszatért Barbaráékhoz és ledobta a negyedikről a gyereket, majd utána vetette magát. Mindketten meghaltak.

Barbara azóta azért küzd, hogy másokkal ne történhessen meg az ami vele. Minden évben Ádám születésnapján Angyalhír néven megemlékezést tart, hogy felhívja a figyelmet arra: a rendszer nem tudja megvédeni a családon belüli erőszak áldozatait.

Az esemény június 10-én a Szent István téren a Bazilika előtt kezdődik délután 2 órakor. Barbara szavait, az esemény Facebook oldalán olvashatják, ebből idézünk mi is: 

„...minden évben megszervezem az Angyalhír Emléksétát, hogy közösen emlékezzünk Ádámra és a többi áldozatra. Azokra, akiknek már kioltották az életüket és azokra, akik a mai napig bántalmazó kapcsolatban, fenyegető légkörben élnek némán, mert nem találják a kiutat. Ezzel a sétával szeretném felhívni a társadalom figyelmét a családon belüli erőszak jelenségére és arra, hogy az áldozatok hiába fordulnak a hatóságokhoz, a legtöbbször nem kapnak megfelelő segítséget. 

Én is hiába kértem segítséget a családsegítő szolgálattól, a rendőrségtől, a bíróságtól, nem támogattak semmiben, és ezzel maguk is bűnrészesekké váltak a fiam megölésében. Szomorúan tapasztalom, hogy a mi tragédiánk nem indított el változást az érintett szakmákban. Nem folytattak le belső vizsgálatokat, nem keresték a felelősöket, s ami ennél is fontosabb, nem vonták le a tanulságokat, ami lehetővé tenné, hogy a többi hasonló ügyet jobban kezeljék.”

 

 

2024. május 16., 16:43

Nem lesz egyhangú az időjárás hazánkban a következő napokban. Zivatarra, felhőszakadásra, jégesőre, szélre és napsütésre egyaránt számítanunk kell, de fázni biztosan nem fogunk.

2024. május 16., 13:52

110 új, várhatóan 2029-ben megérkező villamosra tervez kiírni közbeszerzést a BKK. Az idéntől érkező alacsonypadlós CAF-ok 2026 végéig megjelennek majd több új helyen, köztük a 2-es villamos vonalán is, emellett pedig több nagy fejlesztést is tervez a vállalat – derült ki a BKK Villamosfejlesztések Budapesten című sajtótájékoztatóján, amit a Száva kocsiszínben tartottak a vállalat szakemberei és Karácsony Gergely főpolgármester. Vitézy Dávid szerint viszont Karácsony Gergely olyan fejlesztésekkel kampányol, amelyeket pont ő akadályozott, szerinte a főpolgármester egyetlen villamosberuházás előkészítését sem tudja felmutatni 5 év alatt.