Már csak 20 millió hiányzik az Együttnek a 150 millióból, és megmenekül a párt

2018. április 20., 14:31

Szerző:

Az Együtt április 10-én kezdett gyűjtésbe, hogy vissza tudja fizetni az államnak a 150 millió forint kampánytámogatást, amelyet azért kell megtérítenie a pártnak, mert nem érte el az egy százalékos küszöböt az országgyűlési választásokon. Ezért az összegért az öt elnökségi tag magánvagyonával felel.

Juhász Péter, az együtt elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy már 130 millió forint adománynál tartanak. Még 20 millió forintra van szükségük, ami az öt fő részére ugyancsak óriási pénz.

– Az a valóság, hogy nem csak minden ellenzéki párt támogatója utalt már, de még jóérzésű fideszesek is. Több olyan jelzést kaptunk, hogy bár egész életében a Fideszre szavazott valaki, de az felháborítónak tartja, hogy olyan emberek családja menjen tönkre, akik a hazájukért dolgoztak. Még ha akár semmiben nem is értenek egyet velünk, akkor is segítettek. És az mutatja azt is, hogy van remény, hogy ha Orbán megosztó politikájának ellenállunk, akkor a magyarok képesek összefogni közös ügyért. Nincs szükség ehhez másra, mint valós teljesítményre, egymás megértésére és elfogadására, és a másik ember értékeinek és munkájának tiszteletére – írja Juhász bejegyzésében.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.