Lerohanták a biztonságiak a Ligetvédőket, egy tüntető nőt kiütöttek

2018. április 26., 14:23

Szerző:

Csütörtök reggel elsőként a 168 Óra videóriportja számolt be arról, hogy a Városligetben, az Ötvenhatosok terénél fekvő építkezési területet védő biztonságiak, a Fidesz-közeli biztonsági cég, a Valton munkatársai lerohanták a tüntető Ligetvédőket. Ennek az akciónak az egyik gyomorforgató pillanata volt, amikor az egyik biztonsági őr kiütötte a Ligetvédők egyik ismert alakját, Antal Nikolettát. 6:55-nél lehet látni. 
Kökényesi Gábor videója.

 

„A Budapesti Rendőr-Főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Válaszadásunkig a nyomozók egy főt hallgattak ki gyanúsítottként. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információt a rendőrség nem ad – hangzik a tüntetők lerohanása ügyében kiadott közlemény.

Antal Nikoletta a Magyar Narancsnak azt mondta, nyakmerevítőt kell viselnie, különben szédül és hányinger kerülgeti. Agyrázkódást szenvedett, de már újra ott van az Ötvenhatosok terén.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.