Lemondott az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat igazgatója

Saját kérésére távozik igazgatói posztjáról Erdei Sándor, feladatát Csipkés Attila általános igazgatóhelyettes veszi át.

2024. április 16., 20:03

Szerző:

Saját kérésére, április 15-ei hatállyal távozik az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (OGYSZ) igazgatói posztjáról Erdei Sándor – írja a Népszava. Feladatát Csipkés Attila általános igazgatóhelyettes veszi át.

A Népszava megjegyzi, már egy hónapja értesültek az OGYSZ vezetőjének távozásáról, eddig maga az igazgató, és a Belügyminisztérium is tévesnek minősítette a hírt. A változásnak egyelőre nincs nyoma az OGYSZ honlapján.

Az OGYSZ a főváros és 19 vármegye területi gyermekvédelmi szakszolgálatának egységes gyermekvédelmi intézménye, 2021. július 1-én jött létre. A szervezet honlapján közzétett információk szerint az Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat (továbbiakban OGYSZ) missziója a gyermekek jogainak érvényesülése érdekében a védelem biztosítása a gyermekek számára, a fejlődésüket akadályozó vagy hátráltató veszélyek ellen. Az intézmény a területi gyermekvédelmi szakszolgáltatásokkal és a hozzájuk kapcsolódó befogadó otthoni ellátással a családjukat vesztett gyermekek érdekeit érvényesíti, az állami felelősségvállalás garanciájával gondoskodik arról, hogy a gyermekek hátrányai csökkenjenek, esélyeik növekedjenek, jóllétük kiteljesedjék.

(Fotó: Országos Gyermekvédelmi Szakszolgálat Fővárosi Tegyesz hivatalos Facebook oldala)

13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.