Légkalapáccsal és csákánnyal verték szét a kétfarkúak színes járdáját

2018. május 23., 15:25

Szerző:

Amiképp az a 444 olvasójának fotóján fájdalmasan jó látszik, a budapesti József utcában csákánnyal és légkalapáccsal estek neki és törték fel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái által kifestett járdarészeket.

Fotó: 444/olvasó

A kétfarkúak két éve kezdték csinosítgatni az ország legleharcoltabb járdáit. Először Budapesten, a Bródy Sándor és a Szentkirályi utca, illetve a Szentkirályi utca és Rákóczi út sarkán csinálták, aztán országszerte több nagyvárosban is többnyire a négyszínfestés módszerével. A helyieknek jellemzően tetszettek a street art akciók, a csend, rend fegyelem szentháromságának jegyében élő és ténykedő városvezetőknek viszont annál kevésbé. Volt, hogy rendőrt hívtak a párt passzivistáira és szimpatizánsaira, sok helyütt már röviddel a festések után nekiugrottak a színes aszfaltnak a közterület-fenntartók.

A Szombathelyi Járásbíróság tavaly nyáron helyben hagyta a Vas megyei Kormányhivatal korábbi döntését, miszerint a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) szimpatizánsai szombathelyi járdafestési akciójukkal

köztisztasági szabálysértést követtek el.

Szegeden viszont például célba ért a kritika, a város felfogta, hogy mire gondolnak a kétfarkúak, és elkezdték leaszfaltozni azokat a járdarészeket, amelyeknek a repedéseit a párt aktivistái kifestették.

Merjük remélni, hogy ez történik a József utcában is. 

A járdafestés egyébként a négyszín-elmélet bizonyítása is. Eszerint négy különböző szín felhasználásával egy több régióra osztott síkot ki lehet színezni úgy, hogy ne legyen két egyforma színű szomszédos régió.