Egy év után Szeged végre felfogta, hogy mire céloznak a kétfarkúak

2017. május 11. 12:02

A városban elkezdték leaszfaltozni azokat a járdarészeket, amelyeknek a repedéseit a párt aktivistái kifestették.

Aszfaltozó munkások jelentek meg szerdán Szegeden több olyan helyszínen is, ahol a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái színesre festették a járda repedéseit. A munkások az aradi téren és a Híd utcában is eltüntették a párt országos városszépészeti akciósorozatának a műveit, amiről a párt fájdalmas, de megértő hangú közleményben számolt be. „Az embernek persze fáj a szíve egy kicsit, de azt hiszem, végül is ez volt a cél” – hangzik a hír.

Kép forrása: Kétfarkúkutya.com

Szeged egyébként az első város, amely hajlandó felfogni, hogy a kétfarkúak mire céloznak a járdafestéssel. Pécs még nem értette meg, miről van szó, ott ugyanis csak a festéket kaparták le a repedésekről, de nem betonoztak, Kaposvár pedig rendeletben tiltotta be a városszépítő akciósorozatot. Az erről szóló előterjesztés szerint bűncselekmény vagy szabálysértés hiányában (!) is szankcionálható lesz, aki a járda vagy közút felületén, valamint a közterületen elhelyezett eszközökön, dísztárgyakon a tulajdonos vagy vagyonkezelő hozzájárulása nélkül festékszóróval, filctollal vagy bármilyen más anyaggal létrehozott képi, grafikus vagy szöveges, nem vízoldékony felületbevonatot hoz létre.

A kétfarkúak tavaly kezdték el kifesteni a járdarepedéseket. Először Budapesten, a Bródy Sándor és a Szentkirályi utca, illetve a Szentkirályi utca és Rákóczi út sarkán csinálták, aztán országszerte több nagyvárosban is.

Kép forrása: Kétfarkúkutya.com

A járdafestés egyébként a négyszín-elmélet bizonyítása is. Eszerint négy különböző szín felhasználásával egy több régióra osztott síkot ki lehet színezni úgy, hogy ne legyen két egyforma színű szomszédos régió.