Kutyafuttatót építettek csatorna helyett, vízben állt a lakótelep az eső után - Videó!

2018. augusztus 25., 06:20

Szerző:

Bár 285 millió forintért újíttatja fel az önkormányzat a Vas megyei Körmend egyik lakótelepének zöldövezetét, a pénteki felhőszakadás után a Dózsa György utca és Rákóczi utca közötti lakóterületen a pincék, a garázsok és az autók beáztak, a csatornából dőlt ki a víz - számolt be a Nyugat.hu.

Körmend a "TOP-2.1.2-15 Zöld város kialakítása" című pályázatban 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelynek összege 285 millió forint volt. A projekt célja a „körmendi Dózsa György utca és Rákóczi utca közötti lakóterület zöldterületi rehabilitációja.”

Csakhogy a hírportál informátora beszélt a kivitelezőkkel, akik személyesen is megerősítették a hírt, miszerint pont vízelvezetésre nem maradt a fejlesztési pénzből, lesz viszont kutyafuttató és fitneszkert a lakótelepen.

A körmendi önkormányzat azt írta a hírportlnak, "az érintett területen a csatornahálózat kiépített, a vízelvezetés megoldott". A korábbi évtizedekben soha nem volt tapasztalható ilyen mértékű probléma. A mostani esőzés után a hömpölygő ár annak volt köszönhető, hogy az eső bemosta a csatornákba az építési törmeléket, eltömítve a hálózatot. Annak kitisztítását és átmosását az önkormányzat hamarosan elvégzi.

Másrészt a csatornák felújítása soha nem képezte részét a pályázati anyagnak, így az nem azért nem valósul meg.

 

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.