Kósa sokat járt a háztartásbeliékhez, mindent megtett, hogy részesedjen az örökségből – állítja egy rokon

2018. március 14., 17:27

Szerző:

– Hajaj, a Kósa az járt ide szülinapozni is ezekhez. Benne volt ő is nyakig. Ezek meg mindenkitől pénzt kértek. Hogy a Kósától kértek-e azt nem tudom, szerintem neki inkább adtak, mert azzal a papírral, amit a Kósa aláírt, már tudtak itt tovább kéregetni. Meg akkor már hogyne adna egy csengeri fideszes annak, akivel a Kósa is üzletel?” – írta le egy idős, csengeri férfi Kósa Lajos és Sz. Gáborné viszonyát a 444.hu-nak.

A portál a helyiektől úgy tudja, hogy Sz.-né és lánya több emberből is pénzt szereztek mondván, Németországban zenélő apja hatalmas örökséget hagyott rá, amit nagyon nehéz megszerezni, de ha majd megjön a pénz, 40 százalékos kamattal térítik meg  kölcsönöket. – Ezek közben kisebb pénzekkel támogatták az iskolát, építettek maguknak szép házakat, és azt mondták, hogy ez már az örökségből van. De közben meg tartoztak mindenkinek – mondták a helyiek a portálnak.

– Azt viszont mindenképp tisztázni kell, hogy Sz. Gábor, a férj, aki sajnos önkezével vetett véget az életének, ő ebben nem tettestárs volt, hanem áldozat. Ő semmit nem tudott a feleség ügyeiről, egy nagyon rendes ember volt. Mikor jöttek a nyomozók, és kiderült, hogy itt mi folyik, a szégyenbe halt bele – mondta egy helyi lakos a portálnak, reagálva lapunk információjára, miszerint a férfi két hete öngyilkos lett.

A 444-nek sikerült megszólaltatnia a család egyik rokonát, aki Sz.-né házából jött ki, mikor a portál a nőt kereste. Ő azt állította, van örökség, de nem igaz, hogy a nő mindenkinek tartozna, egy kft. felé van csak hiteltartozása. Szerinte emiatt lett öngyilkos a nő férje és úgy gondolja, Sz. az öngyilkossága előtt rábízta a Kósát is terhelő közjegyzői dokumentumokat egy harmadik személyre, akitől azok kikerülhettek a Magyar Nemzethez.

A rokon elismerte, hogy Kósa Lajos rengeteget járt a családhoz, és igyekezett megtenni mindent annak érdekében, hogy a remélt örökségből minél több jutalék kerüljön hozzá, végül azonban – állítása szerint – nem kapott pénzt.

A férfi szerint hitelesek azok a papírok is, amelyek a Kósa Lajos anyjával való 800 millió forintos megállapodásról szólnak, és azok is, amelyek alapján Kósa és egy másik megbízott 25-25 millió eurót vehet ki egy svájci széfből, és részvényeket is kapnak.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.