Kilép az MSZP-ből a politikus, aki fejbe lőtt Orbánról készült montázst tett ki a Facebookra

2018. február 3., 11:34

Szerző:

Tegnap megírtuk, hogy főbe lőtt miniszterelnököt ábrázoló fotómontázst töltött fel a Pesti Srácok egyik Facebook-bejegyzése alá a pécsi MSZP elnökségi tagja, Simon József.

A Mesterházy Attila veszprémi visszalépéséről szóló Facebook-poszt alá Simon - aki Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető korábbi kampányfőnöke - feltöltött egy montázst, amin Orbán Viktort véres halántékkal látni, amint hátrahajtott fejjel ül a Országgyűlés üléstermében a képviselőtársai között. A képen a felirat:

„Keresd a hibát, én nem találtam."

Simon az Index szerint ma Facebookon közölte:

„Az erőszak minden formáját elutasítom, kezet soha senkire nem emeltem, de az tény, hogy az utóbbi években néha ökölbe szorult a kezem. Meggondolatlan voltam és ennek következménye van. A pártagságomról a mai nappal lemondok.”

A hírről értesülve Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője felszólította a szocialistákat, hogy zárják ki Simont a pártból. Választ várnak Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölttől és Molnár Gyula pártelnöktől, megengedhetőnek tartják-e az MSZP-ben, hogy valaki politikai ellenfelei kivégzésére hívjon fel, illetve ezt kívánatosnak tüntesse fel. Azt is követelte, hogy a megszólítottak kérjenek bocsánatot Orbán Viktortól.

A szocialisták egy közleményben reagáltak, íme, változtatás nélkül:

A Fidesz gyűlöletpolitikája ide vezet - reagálás Gulyás Gergely nyilatkozatára

„Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kellene élnie! (Echo TV) A Fidesz a mai napig nem határolódott el ezektől a mondatoktól. Ide vezet a Fidesz által évek óta folytatott gyűlöletkeltés. 3 év, 75 milliárd, célt tévesztő gyűlölet. Az MSZP a gyűlöletkeltés minden formáját elutasítja, ezért arra kéri szimpatizánsait, hogy a Fidesszel szembeni elégedetlenségét április 8-án, a szavazófülkében mutassa meg, és csak ott."

A hvg.hu ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a botkás „poént" a Pesti Srácok egyik szerkesztője engedte meg magának, és nem egy politikai párt választott vezető tisztviselője.

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.