Kigyulladt egy kisbusz a budai Várban, több BKK-busz közlekedése módosult

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett hétfő délelőtt egy kisbusz a főváros I. kerületében, a Dísz téren; a 16-os, a 116-os, a 16A és a 216-os autóbusz közlekedése módosult.

2023. december 11., 12:52

Szerző:

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy a fővárosi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a lángokat, a raj jelenleg utómunkálatokat végez.

A Budapesti Közlekedési Központ azt írta Facebook-oldalán, hogy lezárták a Dísz teret, mert a tűzoltók dolgoznak.

A 16-os és a 216-os autóbusz a Clark Ádám tér és a Dísz tér között nem közlekedik, a 116-os és a 16A autóbusz rövidített útvonalon jár, nem érinti a Dísz tér megállót.

(Kiemelt kép: illusztráció. Kiégett elektromos városnéző kisbusz oltásának utómunkálatain dolgoznak tűzoltók a főváros I. kerületében, a budavári Dísz téren 2023. december 11-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.