Kezd hatni a cukiságkampány, de most megmutatják a Jobbik valódi arcát

2017. november 26., 12:15

Szerző:

Emlékeztető közösségi kampányt indít Ujhelyi István új mozgalma, a Radikális Európai Demokraták a Jobbik valódi arcának a megmutatásáért. Lapunkhoz is eljuttatott levelében az MSZP-s EP-képviselő azt írja, kezd hatni a szélsőjobboldali párt cukiságkampánya, a liberális értelmiség egy része legalábbis már-már Vona Gáborban látja a haza megmentőjét a Fidesszel szemben. Ezért figyelmeztetni akar, hogy vörös vonalat kell húzni a baloldal és a Jobbik közé, különben a következő Országgyűlésben a Jobbik és a Fidesz „extrém versenyt” futhat baloldal nélkül. „Ha az LMP és a Momentum a XX. század legsötétebb korszakát idéző gárdistákkal lép frigyre, az nem a XXI. századi modern Magyarországot hozza el” – hangzik a levél. 

Ujhelyi István emlékeztet, hogy „hiába az élére vasalt öltönyszár, az úri stílus, a néppártosodásnak hazudott köpönyegforgatás, a Jobbik nem marad más, mint az a szélsőjobboldali, Európa-gyűlölő párt”, amely nemrég még büszkén gyújtotta fel és taposta meg az európai közösség zászlaját. Ezt tanúsítja az a videó is, amellyel a Radikális Európai Demokraták elindítja a kampányt. „A Jobbik az elmúlt hetekben európai értékeit bizonygatja, miközben Vona Gábor nemrég még »júdáspénznek« nevezte az uniós támogatásokat, egykor pedig »a magyarok istenére« is megesküdött, hogy »(uniós) tagok tovább nem leszünk«. Ha a Jobbik cukiskodása nem pusztán a politikai piaci rés rafinált felismerése, vagyis ha tényleg az uniós értékek felé fordultak az egykori szélsőjobboldali kirekesztők, akkor annak több bizonyítéka kell legyen, mint a gárdamellények finom öltönyre való lecserélése. Akkor vissza kell hívni az Országgyűlés alelnöki székéből az egykori verekedő szkinhed-vezért, a parlamenti frakcióból a dunai cipőket leköpdöső képviselőt, hazarendelni az Uniót diktatúrához hasonlító EP-képviselőket” – írja a szocialista EP-képviselő.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.