Ingyenes lehet a parkolás húsvétkor, de nem mindenhol

A négynapos hosszú hétvégén ingyenes lesz a parkolás, de nem mindenhol.

2024. március 27., 18:35

Szerző:

Ingyenes lesz a parkolás húsvétkor a Budavári Kapu területén, a tájékoztatás szerint 2024. március 29-től (nagypéntek) április 01-ig (húsvéthétfő) a Budai Vár kivételével. Ugyancsak nem kell fizetni a négynapos hosszú hétvégén (március 29 . és április 1. között) az ünnep miatt a parkolásért a XIII. kerületi közterületi várakozóhelyeken. Egyéb napokon a szokásos rendben kell fizetni a parkolásért – írja a 24.hu.

A Ferencvárosi Parkolás oldalán is azt írják, hogy a  IX. kerületben a közterületi parkolás 2024. március 29-től 2024.04.01-ig díjmentes, akárcsak Zugló (XIV. kerület) parkolási övezeteiben. Több budapesti parkolási cég oldalán az idei díjmentességről még nem került ki hír.

Számos vidéki városban is ingyenes lesz a parkolás húsvétkor

Székesfehérváron például az I.,II. és III. övezetben díjmentes lesz a parkolás. A történelmi belvárosba azonban, ami kiemelt parkolási zóna ezen időszak alatt is csak engedéllyel lehet behajtani és a parkolásért is díjat kell fizetni. Az ingyenes parkolásról mindenki értesül, aki parkolójegyet szeretne váltani, mert ebben az időszakban nem működnek a parkolóautomaták a városban. Szegedről azt írják, a parkolás 2024. március 29-én (nagypéntek) díjmentes, 2024. március 30-án (nagyszombat) 08:00 és 12:00 óra között a Mars téren, valamint a Boros József, a Pulz, a Csemegi, a Pozsonyi Ignác és a Cserzy Mihály utcákban díjköteles, 2024. április 1-én (húsvéthétfő) díjmentes. Hogy vasárnap kell-e fizetni, vagy sem, arra nem térnek ki a Szepark oldalán. Nagypénteken és húsvéthétfőn ingyenesen lehet majd parkolni Miskolcon is, a város teljes területén, szombaton viszont nem lesz változás, a kiemelt kereskedelmi és idegenforgalmi területeken kell fizetni a parkolásért. Hogy vasárnap mi lesz, arról nem ír a Borsod24.hu.

Hódmezővásárhelyi Vagyonkezelő és Szolgáltató Zrt. is rakott ki tájékoztatót arról, hogy 2024. március 29. és április 1. között hogyan alakul a díjköteles és díjmentes parkolási időszak.  

Húsvétkor is szabad a rakpart!

Az ünnepi hosszú hétvégén, március 29. (nagypéntek) reggeltől április 1. (húsvéthétfő) estig ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően autómentes környezetben használhatják a Margit híd és – az Erzsébet híd közelében – az Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt – írja oldalán a BKK

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

2024. április 27., 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.