Influenszer adománygyűjtés: több mint 100 millió forint gyűlt már össze

Az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” megmozdulás szervezői és az Utcáról Lakásba Egyesület pénteken még abban reménykedett, hogy vasárnapig (az adománygyűjtés zárásáig) összejöhet 50 millió forint, ám az összegyűlt összeg már most több mint 100 millió forint.

2024. február 19., 13:55

Szerző:

Még két nap sem telt el a kezdeményezés bejelentése óta, máris több mint 100 millió forintot gyűjtöttek össze az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” megmozdulás szervezői és az Utcáról Lakásba Egyesület – számol be róla az Index.

„Elképesztő! És hol van még a vasárnap éjfél! Az Odakint most szörnyek járnak társadalmi összefogás keretében összegyűjtött felajánlások összege átlépte a 100 millió forintot, jelenleg 107,3 millió forintnál tart!” – közölte Szabó Márton Csoki youtuber, az „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” egyik szervezője.

Mint arról beszámoltunk, már a tüntetés éjszakáján egy órán belül összegyűlt 25 millió forint, amelyet egy szakellátásból kikerülő fiatal lakhatásának biztosítására létrehozott alapban kezdett gyűjteni az Utcáról Lakásba Egyesület és a pénteki tüntetés szervező csapata. Ez az összeg még aznap éjjel 27 millió forintra duzzadt. Pottyondy Edina akkor azt tippelte, 50 milliót gyűjtöttek össze, Gullyás Márton pedig reményét fejezte ki, hogy vasárnapig összejöhet az 50 millió. Azóta már kétszeresen is túlszárnyalta a befolyt összeg a szervezők legmerészebb álmát is.

Az adománygyűjtést vasárnap éjfélig hirdették meg, és eredetileg 25 millió forint összegyűjtése volt a cél. Az egyesület a Facebook-oldalán azt írja, társadalmi összefogásukkal azt szeretnénk kikényszeríteni, hogy az állam végre vegye komolyan a gyermekvédelmi intézményrendszer reformját.

„Az adománygyűjtés minden várakozásunkat felülmúló sikere arra sarkall minket, hogy ne csak egy-egy bajbajutottnak segítsünk, hanem a befolyt összegből egy programot indítsunk a rászorulók támogatására” – számolt be Szabó Márton Instagram-oldalán.

Az influenszer azóta közzétett egy másik posztot is, miszerint vasárnap 165 millió forintnál járt az adománygyűjtés.

Pénteken „Odakint most szörnyek járnak – Kiállás az áldozatokért, a gyerekekért, az egészséges társadalomért” címmel szervezett a Hősök terére demonstrációt több youtuber a kegyelmi ügy kirobbanása és Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után.

A gyermekek védelme érdekében szervezett demonstráción részt vett és felszólalt többek között Osváth Zsolt, Szabó Márton, Tapasztó Orsi, Fancsikai Eszter, Pottyondy Edina és Gulyás Márton is, Azahriah pedig videós üzenetet küldött.

(Fotó: Budapest Közút)

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.