Hadházy esküszik rá, hogy nem tőle került ki a hangfelvétel, amelyen Sallai R. elszabadulva baszdmegezik, aztán nekiront

2018. április 28., 14:25

Szerző:

Az LMP-ből kiszivárgott hanganyag szinte biztosan nem a hivatalos jegyzőkönyvi felvétel, ezt valaki titokban rögzítette – mondta kormánypárti Magyar Hírlapnak a párt etikai bizottságának elnöke, Moldován László.

Folytatódnak ma a fegyelmi tárgyalások az LMP-ben, többek közt Hadházy Ákos és Sallai R. Benedek ügye is. Hadházy ellen azért indult eljárás, mert a vezetőség tudta nélkül egyeztetett választási visszalépésekről, Sallai ellen pedig azért, mert nekitámadt Hadházynak a fegyelmi bizottság ülésén. Az erről készült hangfelvételt, amelyen Sallai R. előbb nagyot baszdmegezik, aztán nekiront Hadházy Ákosnak, a héten szivárogtatta ki valaki az LMP-ből, Sallai volt munkatársa, Polgár Emese nevével visszaélve.

A kormánylap megkérdezte Hadházyt, ki szivárogtatta ki a hanganyagot, mire úgy reagált, nem ő rögzítette, és nem is ő hozta nyilvánosságra azt. Szerinte biztos, hogy a kikerült hanganyag nem a hivatalos felvétel, hanem valaki titokban rögzítette. A felvételeket várhatóan ma hasonlítják össze.

 

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.