Felpörgött a Momentum, levelet írtak, hogy felvennék tagnak az MSZP elnökét is

Meglepő módszerrel toboroz tagokat az újonc párt: lecsapnának Molnár Gyulára is.

2018. február 20., 16:48

Szerző:

Döbbenetesen felpöröghetett a Momentum Mozgalom HR munkacsoportja. A frissen alakult formációnak jelenleg a szervezetépítés lehet az elsődleges, nyilván fel is szántják az országot a párttagság növelése érdekében. Olyannyira, hogy rögvest meg is kezdték az MSZP elnökének tagfelvételi procedúráját.

A 168 Óra birtokába került levélből legalábbis kiderül, olyan – vélhetően automatikus – üzenettel találták meg Molnár Gyulát, amely szerint a szocialisták vezetője jelentkezett a Momentum valamely alapszervezetébe, kérelme pedig elbírálás alatt van.

A Momentum levele Molnár Gyulának – az MSZP-elnöki emailcímre küldték

Molnárnak nyilván nem áll szándékában jelentkezni a Momentumba, népszavazási kezdeményezéseiket ugyan támogatta, de ez megítélése szerint aligha tekinthető tagfelvételi kérelemnek. Azt pedig az MSZP elnöke kifejezetten furcsállja, hogy ha valaki az ő nevével és pártelnöki emailcímével viccelte is meg a friss alakulatot, a Momentum Mozgalom bárminemű szűrés és adatellenőrzés nélkül kezdi meg a felvételi procedúrát és fejezi ki háláját azért, hogy „bizalmával és érdeklődésével megtisztelte” őket.

Kérdésünkre, elgondolkodott-e mégis a váltáson, Molnár Gyula humorizálva csak annyit jegyzett meg: a Momentum programja és tagtoborzási módszerei nem győzték meg arról, hogy érdemes lenne mégis kérni felvételét.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.