Diákokkal akarja feltölteni az üresen tátongó lelátókat Orbán Viktor kedvenc klubja, a Puskás Akadémia

Százezres ajándékkal csábítják az iskolákat.

2018. augusztus 5., 17:34

Szerző:

Kétszázezer forint értékben ajándékoz informatikai eszközöket Orbán Viktor kedvenc klubja, a Puskás Akadémia FC annak az iskolának, amely a legtöbb diákot küldi el szurkolna a miniszterelnök felcsúti háza mellett fekvő Pancho Arénába – írja a Mérce. A portálnak az egyik olvasója futott bele a lehetőséget hirdető kiírásba szombat a PAFC MTK elleni meccsén. Kiderül belőle, hogy a második legtöbb diákot küldő iskola 150 000 forintért iskolai berendezést, a harmadik legtöbbet küldő százezer forintért sportfelszerelést – csak rosszmájúan találgatunk, hogy 2Rule-cuccot – kap. Annak a tanárnak, aki a legtöbb diákot szervezi be, különdíjat adnak, és a PAFC videót is vár a diákokról. Azok az iskolák versenyezhetnek a bőkezű ajándékért, amelyek legalább három mérkőzésen át minimum 20 diákot küldenek el egy-

Fotó: MTI/Beliczay László

Orbán Viktor kedvéért diákokkal feltölteni a lelátót enyhén szólva kisstílű húzás attól a Puskás Akadémiától, amelynek a működtetője hét év alatt összesen 19 milliárd forintot (csak tavaly 5,6 milliárdot) kapott taóból, minden más támogatással együtt pedig 35 milliárd forint adománnyal büszkélkedhet. De kellemetlen annak a fényében is, hogy az NB I-es klubok stadionjai közül a Pancho Aréna a legkisebb a 3816 férőhelyével, igaz, ami az üresen tátongó lelátókat  illeti, a felcsúti stadion kihasználtsága 25 és 50 százalék között mozog, a tavalyi szezonban a legmagasabb hivatalos nézőszáma 1983, a legalacsonyabb 893 volt.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.