Szerdán és pénteken is emelkedik az üzemanyagár

A benzinesek rosszabbul járnak, mint a dízelesek

2024. április 17., 15:59

Szerző:

Jelentősen, bár eltérő módon változnak a hét második felében a hazai üzemanyagárak – írja a holtankoljak.hu.

A benzin esetében bruttó 7 forinttal emelkedik a literenkénti nagykereskedelmi ár, míg a gázolaj esetében csökkenő árakra számíthatunk a bruttó 6 forintos nagykereskedelmi árcsökkenést követően. Az átlagárakat tekintve az alábbiakra számíthatunk péntektől:

95-ös benzin: 650 Ft/liter
gázolaj: 647 Ft/liter


Szerdán is emelkedett a benzin ára, igaz nem sokkal, csak két forinttal.

A portál felhívja a figyelmet arra, hogy a közel-keleti hétvégi események hatására komoly esély van arra, hogy rövid távon emelkedni fognak az olajárak, és így a hazai üzemanyagárak is. Mint írják, a hosszabb távú következmények attól függenek majd, hogy Izrael és a Nyugat milyen válaszlépéssel reagál az iráni katonai akcióra.

(Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP)

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.

Elkerülhetetlen az öregségi nyugdíjrendszer átalakítása. A termékenység és a halálozás is csökken, így egyre nagyobb csoport kezdi meg nyugdíjas éveit. Az azonban, hogy miként alakul a nyugdíj mértéke, a szakemberek tudását is próbára teszi.