Az MSZP-Párbeszéd hajlandó visszalépni a Belvárosban, Csepelen, Szekszárdon és Gödöllőn is

Állítólag 27 visszalépést kérnek érte. Az LMP elutasította őket.

2018. április 3., 20:32

Szerző:

Az estig zajló csiki-csuki után kedd este Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy budapesti II. kerületi fórumon bejelentette, hogy a mögötte álló pártszövetség négy választókörzetben is hajlandó visszaléptetni a saját jelöltjét a másik ellenzéki jelölt győzelme érdekében az április 8-i parlamenti választásokon. Ennek érdekében tárgyalásokat kezdeményeznek az Együtt-tel és az LMP-vel. A tárgyalások feltétele, hogy ennek fejében ők visszaléptessék a jelöltjeiket a többi nyerhető választókörzetben. – Nem alibizni akarunk, választást akarunk nyerni – mondta Karácsony Gergely.

  • Budapest 1. választókerületében, a Belváros-Várnegyedben az eredetileg párbeszédes V. Naszályi Márta szállhat ki a versenyből az  LMP-s Csárdi Antal javára. Az ő fideszes ellenfele Hollik István.
  • Csepel-Soroksáron,  Budapest 17. választókerületében, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó lépne vissza, az Együtt politikusa, Szabó Szabolcs maradna az egyedüli mérvadó ellenzéki jelölt, feltéve, hogy az LMP-s Tenk András sem indul. Szabó Szabolcs négy éve egyszer már legyőzte itt a fideszes Németh Szilárdot.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Fotó: Merész Márton
  • Szekszárdon az LMP társelnöke, Hadházy Ákos indulhatna közös ellenzéki jelöltként a fideszes Horváth Istvánnal szemben.
  • Gödöllőn a szintén LMP-s Lengyel Szilvia javára lépne vissza az MSZP-s Makrai Zoltán a Fidesz jelöltjével, Vécsey Lászlóval szemben.

Az MSZP-Párbeszéd már 48 választókörzetben lépett vissza úgy, hogy a támogatottsága a 3-4-szerese az ellenzéki párténak – emlékeztetett Karácsony Gergely.

Arról, hogy a nap folyamán milyen kiszivárogtatott információk jelentek meg a visszaléptetésekről, ebben a cikkünkben írtunk részletesen. V. Naszályi Márta visszaléptetésében van némi következetlenség, a választókörzetben ő a legnépszerűbb jelölt, vasárnap pedig a Momentum Mozgalom elnöke, Fekete-Győr András deklaráltan az ő javára szállt ki a belvárosi versenyből.

Karácsony Gergely bejelentése körül a Zoom előállt azzal az információjával, hogy az MSZP 27 visszalépést kér az LMP-től a fent említett négyért, amire az LMP részéről Ungár Péter reagált a Facebookon:

 

Szóval úgy tűnik, ebből sem lesz semmi.

Tegnap 16:38

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 11:27

Örülhetnek a nyugdíjasok: májusban előbb jön a nyugdíj, ráadásul nekik is lehetőségük nyílik a családi házuk korszerűsítésére.