Az MSZP-nek és a DK-nak szórólapoztak a diákok a Humán Operátornál?

Erről a cég egyik volt alkalmazottja beszélt az M1-nek. A két párt cáfol, Czeglédy Csaba nemrég már nyert egy hatalmas helyreigazítási pert az állami hírtelevízió ellen.

2018. január 5., 21:35

Szerző:

A Humán Operátor Zrt. egyik volt alkalmazottja az M1 aktuális csatornának péntek este azt mondta: diákokat közvetítettek ki MSZP-s kampánymunkára 2014-ben a Czeglédy Csabához köthető iskolaszövetkezetek. „Megmondták, hogy MSZP-szórólapozás, nem kerteltek ők, hogy ez probléma, ott azon a berkeken belül, hogy most MSZP-s szórólapozás. Tehát ezt kell csinálni, erre kell diák tessék küldeni. Ez lesz a feladat" - mondta az egykori munkatárs, aki azt kérte, ne legyen felismerhető a műsorban. Hozzátette, 2014-ben volt egy olyan munkája annak a részlegnek, ahol ő dolgozott, hogy az érdi MSZP-s képviselőnek kellett a kampányában részt venni és szórólapozniuk a diákoknak.

Eredetileg a Pesti Srácok írt arról, hogy a hálózat által szervezett egyik fő munkatevékenység a szórólapozás és a standolás volt a 2014-es választások idején. Az MSZP, a DK és az Együtt szórólapjainak osztogatásához, valamint a standoknál aláírásgyűjtéshez volt szükség diákmunkásokra.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke egy pénteki sajtótájékoztatón kérdésre válaszolva azt mondta, semmilyen szerződéses viszonyban nem álltak az érintett céggel, és az MSZP nem is vett igénybe olyan szolgáltatást, amelyhez bűncselekmény köthető. Nagy-Huszein Tibor, a DK alelnöke szintén sajtótájékoztatón hazugságnak nevezte a sajtóhírt. Kiemelte, a szövetkezetek szervezetten nem támogatták pártját, ugyanakkor szerinte az nem zárható ki, hogy az ott dolgozók munkaidejükön kívül, magánemberként szórólapoztak vidéki jelöltjeiknek.

Czeglédy Csaba nemrég nyert egy hatalmas helyreigazítási pert az Origo és az M1 ellen is az általuk világgá repített hamis információk miatt. Az MSZP, a DK és az Együtt szombathelyi képviselője és társai ellen bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt folyik eljárás. A gyanú szerint a Czeglédy Csaba vezetésével létrejött bűnszervezet céghálózata 2011 és 2016 között diákmunka-közvetítéssel foglalkozott, a bűnszervezet élén álló, a Humán Operátor Zrt.-hez köthető emberek - a közvetítő cégek és a strómanok által vezetett iskolaszövetkezetek segítségével - el akarták kerülni a munkaközvetítés után járó közterhek megfizetését. Így a gyanú szerint csaknem 3 milliárd forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek.