Anya és lánya együtt ivott, sokat költött, majd pultost vert

2018. augusztus 16., 11:11

Szerző:

Vádat emeltek egy anya és lánya ellen, akik együtt bántalmaztak egy kocsmárost Kecskeménten. Az ügyészség közleménye szerint a 43 éves kecskeméti nő a lányával együtt 2016. december 22-én, délután egy presszóban italozott. Este 7 óra körül kérték a számlát, de sokallták az összeget, ezért szóváltásba keveredtek a pultossal.

A konfliktus odáig fajult, hogy az anya ököllel arcon ütötte a pultost, majd a lányával többször megütötték és testszerte megrúgták.

Ekkor a pultos védelmére kelt a presszóban tartózkodó lánytestvére, de a garázda anya és lánya őt is megverte. Távozáskor a lány a bejárati ajtó üvegét berúgta, valamint a raktár ajtaját megrongálta, amivel közel 24 000 forint kárt okozott.

A bántalmazás miatt a pultos nő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ami miatt kérte a vádlottak megbüntetését. A pultos testvére szintén könnyebben sérült, de ő nem terjesztett elő magánindítványt a bántalmazóival szemben.

A szabadlábon védekező vádlottakat az ügyészség garázdaság vétségén kívül könnyű testi sértés vétségével is vádolja, és velük szemben közérdekű munka kiszabását indítványozta.

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.