A pitiáner fideszes próbálkozás csúcsa: Mészáros lapja kihagyta a komoly veszprémi jelöltek közül a legesélyesebb ellenzékit, Kész Zoltánt

2018. április 6., 10:17

Szerző:

Kire szavazhatunk Veszprém megyében? címmel segíti a választókat a Mediaworks, azaz Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Veszprémi Napló. Az újság a fontosabb helyi jelöltektől kért egy rövid bemutatkozást, ezeket pedig a pénteki számban tették közzé. A Veszprémi 1-es körzet jelöltjei közül csak egy maradt ki, különös módon éppen Kész Zoltán, aki a baloldali pártok támogatásával függetlenként a legesélyesebb ellenzéki jelölt, nem mellesleg a körzet jelenlegi országgyűlési képviselője. Az ő időközi választáson aratott győzelmével veszítette el kétharmados többségét a Fidesz 2014 végén. Így aztán meglehetősen különös, hogy a „Továbbá" cím alatt, a futottak még jelöltek között szerepeltetik.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.