A MÁV helyett a kétfarkúak kifestettek egy rettenetes vasútállomást, csak baj ne legyen belőle

2018. július 23., 17:10

Szerző:

A Bács-Kiskun megyei Lakiteleknél, közelebbről a romantikus Tőserdőnél  található egy Szikra nevű megállóhely,  jó ideig nagyon szörnyű  állapotban volt: az épület falfirkákkal volt tele, ablakai nem voltak, mert miután betörték, csak bedeszkázták azokat. 

Ennek azonban vége: a kétfarkúak helyi aktivistái rengeteg festéket felhasználva az egész épületet lemázolták, oldalára pedig különféle ábrákat, például polipot, bálnát pingáltak – fedezte fel a hvg.hu.

Reméljük, hogy – egyes kerületi, kisvárosi előljáróságokkal ellentétben – az Államvasutak illetékesei nem rongálásként élik meg a festést, így a következő tőserdei hír nem arról fog szólni, hogy a MÁV-nak sikerült helyreállítania ez eredeti állapotokat. Itt ugyanis bármi megtörténhet, volt például precedens arra is, hogy hat rendőr fékezte meg a párt kaposvári elnökét, aki lefestett néhány négyzetméter kiégett füvet.

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.