Föld S. Péter: Az elszabadult házmester

2020. május 12., 20:00

Szerző: Föld S. Péter

Néhány napon belül háromszor is megszólalt Kövér László, és mindegyik megszólalása külön-külön is megérne egy misét. A szilaj tekintetű házelnöktől nem szokatlan, hogy szellemesnek szánt sziporkákra vetemedik, ám most valamiért szükségét érezte annak, hogy véleményét még a tőle megszokottnál is karcosabban hozza a világ tudomására.

Először Bayer Zsolt televíziós show-jában osztotta ki Szabó Tímeát. A Párbeszéd politikusának parlamenti felszólalása kapcsán arról beszélt a házelnök, hogy szánalommal tekint az ellenzéki képviselőkre, „különösen azokra, akiknek 2-vel kezdődik a személyi számuk”. Szabó Tímeának címezte a pofont a magyar parlament elnöke, de még csak nem is a nőket, hanem minden normális gondolkodású embert talált el. Nőket is, és persze, férfiakat, fiatalokat, időseket, kismamákat, nagymamákat. Mindenkit, akikben sokévi agymosás után még maradt valamennyi józan ész és tisztesség. Kövér László azt üzente Magyarországnak, hogy ilyenek vagyunk, és ilyenné lett ez az ország.

Két nappal később a Demokrata című hetilapban (ez itt a reklám helye, főszerkesztő: Bencsik András), azt találta mondani Kövér, hogy Magyarországon az ellenzék nem a nemzet része. Ez a szöveg sokaknál annyira kiverte a biztosítékot, hogy olyanok is voltak, akik náci beszédnek minősítették. És valóban, a vészkorszakig kell visszamennünk a magyar történelemben, akkor fordult elő utoljára, hogy egyes magyarok más magyarokat kirekesztettek a nemzetből. Ne nyugtassa magát senki azzal, hogy amit hallottunk, az Kövér László magánvéleménye. Rosszabb kocsmákban lehet ilyet mondani, ám ez a gyalázatos és vállalhatatlan szöveg nem egy már nem szomjas vendég mocskos szájából hangzott el, hanem egy magát polgárinak nevező lapban, a magyar parlament elnökének nyilatkozatában volt olvasható.

És akinek ez még nem lett volna elég, az ezt követő kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter még rátett egy lapáttal. Gulyás Gergely ugyanis azt mondta, hogy szerinte a házelnök még visszafogottan fogalmazott. Az ember meg csak kapkodja a fejét, hogy hová jutottunk. Lehet, hogy egy afrikai banánköztársaságban, és nem az Európai Unió egyik tagállamában vagyunk? Mit kellett volna mondania Kövérnek, amire már Gulyás miniszter is azt mondja, hogy eddig és ne tovább?

És hogy senkinek se legyenek kétségei Kövér László mentális és morális állapota felől, a házbizottság ülésén Vadai Ágnest is eligazította a T. Ház elnöke. Miután a DK képviselője felvetette, hogy az ellenzéket előszeretettel büntető Kövért is meg lehetne inteni a parlament méltóságához nem illő viselkedése miatt, a házelnök kifejtette: „pusztán biológiai adottságai alapján senki sem tekinthető nőnek és férfinak, erkölcsi és mentális értelemben pedig nem minősíthető nőnek az, aki nem teljesíti a női princípiumot”.

Nyilván vannak olyan fanatikus Fidesz-fanok, akiknek ez tetszik. Ilyen Magyarországot képzeltek maguknak, mert úgy gondolták, hogy ezért volt a rendszerváltozás, és ezért ült össze harminc évvel ezelőtt, május 2-án az első szabadon választott parlament. Nem rugóznánk Kövér házmester kijelentésein, küzdjön meg ő a saját démonaival. Inkább csak halkan kérdeznénk azokat, akik még ezek után is Orbán Viktor pártjára fognak szavazni a legközelebbi választáson: fideszesek, ti tényleg ilyen országot akartatok?

Horoszkóp

A cselédsajtó és a Karmelita udvartartásának agyhalott influenszerei Pankotai Lilivel szemben fel merték venni a kesztyűt. De micsoda bátorság kellett ehhez az elvtársaknak. 

Az elhibázott brüsszeli szankciók, azon belül is elsősorban az energiaszektort érintő korlátozások miatt alakult ki válság az EU-ban és így Magyarországon is – ez a kormányzati kommunikáció alfája és ómegája. A valóság ezt másként gondolja.