Sony SRS-X77 – Szóljon hangosan az ének!

Bármit is mondjanak nekem, a hordozható hangtechnikák piacán számomra egyértelműen a Sony viszi a pálmát, még akkor is, ha egy két konkurens vállalat is képes innovatív termékekkel előállni. Mindannak tudatában, hogy nagyon erős a mezőny, még mindig azt tudom mondani, hogy a Sony egy bő orrhosszal vezet és győzedelmeskedi is, minden újonnan bejelentett, piacra dobott termékével.

2015. november 19., 10:34

(Kivéve, persze amivel nem, na de azzal nagyon nem, és ezáltal ezekkel nem is foglalkozunk. Szokták volt mondani, hogy a jót nem tudsz, inkább semmit se mondj...)

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes, de a szemfülesebbek esetleg még olyanba is belefuthatnak, ami hasonlóképpen az X77-hez támogatja az Airplay-t és a Google Cast szolgáltatásokat.) így nem mondhatjuk azt, hogy egyedülálló, amit a Sony kínál nekünk legújabb utazó hangszórójával. Ezzel szemben viszont még mindig állítom, hogy a legjobb minőségű szolgáltatást a sok terméket számláló mezőny résztvevői közül továbbra is az SRS-X77 adja. Hogy miért?

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Appra fel

Amennyiben Wi-fi hálózaton keresztül szeretnéd használni a hangszórót (erősen ajánlott) nincs más dolgod, mint bekapcsolni a „műszert”, az okostelefonoddal (lehet Android és iOS is), letöltöd a SongPal applikációt és már be is állíthatod a neked legmegfelelőbb Wi-fi kapcsolatot. Amint a kapcsolat a helyén van, már élvezheted is a zenét, minden olyan applikációt, rendszert használhatsz, ami támogatja az AirPlay szolgáltatást, vagy a Google Cast-ot.

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Ha nem érhető el számodra a Wi-Fi kapcsolat, ugyanezeket a lépéseket akár Bluetoothon is végrehajthatod, viszont ezt nem igen tudom ajánlani senkinek. A már kicsit megkopott technológia ugyanis nem a legmegfelelőbb erre a szolgáltatásra, ha sikerül is beállítani, akkor is csigatempóban végzi a dolgát (persze csak relatíve).

De ahhoz hogy működjön, át kell szenvednünk magunkat a meglehetősen nehézkes telepítési lépéseket amik (komolyan mondom) fizikai fájdalommal járnak, és a siker egy cseppet sem garantált. Aki jót akar magának, az inkább megmarad a jól működő, sokat tesztelt Wi-fi kapcsolódásnál.

Több olyan hangszóró van a boltokban, ami hasonló kapacitásokkal bír (Wi-fi hálózatra csatlakoztatható, Bluetooth párosításra képes

Küllem”etlenül” nagy

Amikor megkaptam végre, alig vártam, hogy kibonthassam a csomagot, amiben az SRS-X77 figyelt. A súlya teljesen korrekt volt, egy grammnyival sem volt több, mint ahogy számoltam rá. Aztán mikor végre megszabadítottam karton börtönétől meglepődve tapasztaltam, hogy a térbeli helyfoglalása sokkalta kiterjedtebb, mint ahogy gondoltam. Nem az a pöttöm kis „hangláda” amit vártam, hanem egy annál azért szélesebb, és magasabb szerkezet képe rajzolódott ki a doboz mélyén.

A cikk folytatását ide kattintva olvashatja.