Tablettel enyhítik az ausztrál pingvin magányát

A perthi állatkert dolgozói a Pingu című rajzfilmet vetítik az állatnak, hogy ne érezze egyedül magát.

2020. augusztus 28., 17:06

Szerző:

Tabletet bámulva tölti az idejét az Ausztráliában lévő perthi állatkert Pierre nevű pingvinje. Pierre az egyetlen északi Rockhopper pingvin Ausztráliában, akit állatkertben tartanak, és gazdái – akik a Netflix előfizetésről is gondoskodtak – aggódtak, hogy egyedül érzi magát. Ezért kezdték lejátszani neki a Pingut, és más, fajtársairól készült felvételeket. Az északi Rockhopper pingvin egyébként veszélyeztetett állatfajnak számít.

„Pierre-nek most az indiai óceánban kellene lennie, de nem volt jó állapotban, mikor hozzánk került” – mondta Daniele Henry az ausztrál Rádió 1-nek. Az északi Rockhopper pingvin tollait évente vedli le, hogy újakat növesszen helyettük, Pierre-nél viszont ez nem történt meg. „Nem nőttek ki teljesen az új tollai, ezért nem tud fennmaradni a vízen, nem tud halakat sem fogni magától. Nagyon fiatal lehet, még egy éves sincs” – mondta Henry.

Ami a rajzfilmet illeti, az állat nem ismeri fel a képernyőn, hogy virtuális társa egy pingvint ábrázol. „Csak a színekre és a mozgásra reagál, de beszél hozzá, és pontosan ezt akartuk elérni” – magyarázta Henry. Szakértők szerint akár 2-4 év is eltelhet, mire az állat annyira felépül, hogy visszatérhet a természetes környezetébe.

(A BBC nyomán.)