Világelső lett a magyar nemzeti atlasz angol nyelvű kiadása

2019. augusztus 16., 13:40

Szerző:

A Nemzetközi Térképészeti Társulás (International Cartographic Association) 2019 júliusában Tokióban tartotta a kétévente megrendezett Nemzetközi Térképészeti Konferenciát (International Cartographic Conference - ICC), ahol az előző két év legjelentősebb kartográfiai alkotásait is bemutatták egy előzetes válogatás után. A szakmai zsűri hét kategóriában díjazta a térképészeti alkotásokat. Az első helyet Atlasz kategóriában a Magyarország Nemzeti Atlasza – Természeti környezet című kötet angol kiadása nyerte – jelentette be a Magyar Tudományos Akadémia közleményében.

A National Atlas of Hungary – Natural Environment című atlasz a 2017–2019 közötti időszakban az Atlases kategóriában bejutott több mint 40 résztvevő közül bizonyult a legjobbnak, ezzel megkapta az ICA International Cartographic Exhibition Award Winner címet.

Fotó: icaci.org

A zsűri méltatásában kiemelte az átfogó atlasz kartográfiai sokszínűségét, amellyel Magyarország és környezetének természeti állapotát mutatja be infografikák, grafikonok és szöveges leírások kíséretében.