Méheket szedtek ki egy tajvani nő szeméből

2019. április 10. 13:37 - szerző: 168 Óra/MTI

Négy apró karcsúméhet szedett ki egy tajvani nő szeméből egy orvos, a szigeten először találkoztak ilyen esettel – írta a BBC hírportálja szerdán.

A Ho néven említett 28 éves nő szemébe aközben repülhettek be a kis rovarok, hogy gyomláélt a kertben.

Hung Cse-ting szemészorvos döbbenten húzta ki lábuknál fogva a négy milliméteres karcsúméheket a nő szeméből, mesélte a BBC-nek. Már hazamehetett a kórházból, nem szenvedett maradandó sérülést.

A Kansasi Rovartani Társaság tanulmánya szerint a karcsúméheket vonzza az izzadság, de a könnyet is megisszák magas fehérjetartalma miatt.

Ho rokonai sírjai körül gyomlált, amikor a rovarok a szemébe kerültek. Amikor a szél az arcába fújt valamit, azt hitte, csak por volt, ám órákkal később a szeme feldagadt és fájt, ezért kórházba ment.

– Nem tudta teljesen lecsukni a szemét. Amikor mikroszkóppal megvizsgáltam, valami feketét láttam, ami úgy nézett ki, mint egy rovar lába. Megragadtam és nagyon lassan kiemeltem a méhet. Aztán megláttam még egyet, majd még egyet, végül négy rovart vettem ki. Sértetlenek voltak, éltek

– mondta el a szemész. Egy széllökés fújhatta őket a nő szemébe, majd ott ragadtak.

Fotó: Wikipedia/Didier Descouens

 

– Ezek a méhek nem szoktak emberre támadni, bár szeretik inni az izzadságot és a könnyet – tette hozzá.

Hónak az orvos szerint szerencséje volt, hogy nem dörzsölte meg a szemét, amíg a méhek bent voltak.

– Kontaktlencsét viselt és nem akarta elszakítani, ezért nem nyúlt a szeméhez. Ha megdörzsölte volna, lehet, hogy a méhek a szemébe engedték volna a mérgüket, akkor meg is vakulhatott volna

– magyarázta.

A méhek életben maradtak, egy másik intézményben vizsgálják őket.