Rácz Jenő elárulta: így került be helyette Istenes Bence a Sztárboxot követő nemzetközi bajnokságba

Rácz Jenő lett a második, Istenes Bence csak a harmadik helyet szerezte meg a Sztárboxban, mégis a műsorvezető indul a nemzetközi versenyen.

2024. május 10., 13:35

Szerző:

A héten derült ki, hogy megvannak a HELL BOXING KINGS nemzetközi bokszverseny celebkategóriájának magyar résztvevői: Berki Mazsi, Brasch Bence és Molnár Áron vagy Rácz Jenő helyett Istenes Bence. A tavalyi Sztárbox könnyűsúlyú bajnokát és második helyezettjét is felkérték ugyan a szereplésre, de ők nem vállalták. Alább találhatóak a részletek.

Rácz Jenő bokszol tovább, de nem úgy

Rácz Jenő azért nem vállalta a Hell Boxing Kings című versenyt, mert egyszerűen túl sok egyéb teendője van. A sztárséf bokszol ugyan továbbra is, de az már nem fér bele neki, hogy egy újabb megmérettetésre felkészüljön. Azt mondja, a Sztárbox következő évadában azonban segíteni fogja az új versenyzők edzését.

A Blikk című újságnak nyilatkozva Hajdú Péter a Hell Boxing Kings producereként a következőket mondta az ügyről:

„Az igazság az, hogy a tárgyalások idején Jenő még nem döntötte el, hogy a Sztárbox fináléjában elszenvedett sérülése után szeretné-e még folytatni az ökölvívást. Sőt, mindenhol azt nyilatkozta, egyelőre a saját szakmájára koncentrál.”

És hogy miért találja Rácz Jenő jó döntésnek azt, hogy helyette Istenes Bence jusson tovább a nemzetközi versenybe annak ellenére, milyen súlyos vitába keveredtek tavaly év végén? Erről a Story.hu-nak nyilatkozva beszélt, többek között a következőket mondva:

„Azt gondolom, neki tényleg szüksége van arra, hogy megmutathassa, mire képes. Már tavaly is látszott, hogy mennyire technikás, rengeteg időt és energiát ölt a felkészülésbe.”

Molnár Áronnak ennél több a mondanivalója

A tavalyi könnyűsúlyú férfibajnok azonban ennél indulatosabban fejezte ki magát, amikor arról volt szó, hogy miért nem indul a nemzetközi versenyen. Molnár Áron a következőket írta az Instagramon:

„Hogy miért nem indulok a Hell nemzetközi versenyén? Először is, mert nem tudtunk megegyezni a Hell-lel. Soknak tűnhet ez az összeg, amit ajánlottak, de sajnos arról nem szól a fáma, hogy ebből kellet volna fizetnem a január óta a boxedzőimet, az erőnléti edzőmet, a futóedzőmet, az étrendet, a táplálék kiegészítőket, a regenerálódást elősegítő masszázst, gyógytornát, hidegterápiát, mentálhigiénés felkészülést. Nem kaptam volna meccspénzt így 3 meccset ingyen bunyóztam volna, illetve az volt a mondás, hogy a meccspénzt is a felkészülési pénzből kell megoldani.
Másrészt nagy meglepetés volt, amikor az első tárgyaláson szemben ült velem Hajdú Péter. Mint később megtudtam, ő is a Hell igazgatótanácsának tagja, ő is masszívan részt vesz ennek a szervezésében. Nekem semmi dolgom Hajdú Péterrel, ráadásul a Varga Juditos interjú után extrán összetettem a kezem, hogy nem kell részt vennem egy olyan programban, amihez ennek az embernek köze lesz.
A Hell részéről egy hihetetlenül izgalmas kezdeményezésnek tartom, hogy ekkora nyilvánosságot és lehetőséget kapnak a profi ökölvívók is. Tiszta szívemből szorítok nekik.
A helyettem felkért Istenes Bencével kapcsolatban pedig csak egy megjegyzésem lenne. Ahhoz, hogy hitelt tudjon magának szerezni, hogy miért ő méretteti meg magát nemzetközi szinten, hiszen a Sztárboxban a harmadik helyen végzett, először lehet, hogy el kellene vennie az övemet. Legalábbis én biztos, hogy ezt tenném a helyében, hogy tiszta lelkiismerettel tudjak nekivágni a nemzetközi megmérettetésnek. De lelke rajta..
Egyetlen dolgot viszont nagyon sajnálok. Hogy nem vonulhatok be a magyar zászló alatt, hogy nem képviselhetem a hazámat egy nemzetközi versenyen. Ezt bánom egyedül.”

Alább találja a posztot, ami a fentieket tartalmazza.

(Kiemelt kép: Rácz Jenő Instagramja)