Durvul a viszály az Omega tagjai között: Hátba szúrásként éltem meg mindezt

Viszály lett az Omega gitárosának, Molnár György Elefántnak nemrég tartott fellépéséből.

2024. február 1., 13:21

Szerző:

Az Omega gitárosa, Molnár György Elefánt decemberben a betegségei ellenére elvállalt egy fellépést. A Mobilmánia koncertjén játszott, ahol Vikidál Gyula régi álma is megvalósult: énekelte a Gyöngyhajú lányt, méghozzá Molnár György Elefánt kíséretével. A gitáros így mesél az estről:

„eljátszottam az Utolsó mohikánt és a Gyöngyhajú lányt, majd pihenőre vonultam. De nem hagyták, hogy hazamenjek. Több mint két órán át dedikáltam az új dal CD-jét. Olyan jól sikerült az este, hogy ha minden jól alakul, idén többször is megismételjük. Ha az egészségi állapotom engedi, még vidéki koncerteket is vállalok. Sajnos a gerincemmel továbbra is szenvedek, de ha ez kell a fellépésekhez, nem veszek tudomást a fájdalomról.”

Azt írja most a Blikk, hogy ebből a rövid fellépésből viszály lett az Omegán belül. A lapnak Debreczeni Ferenc, azaz becenevén Ciki nyilatkozott, az együttes dobosa. Ő és Molnár György Elefánt már olyan rosszban vannak, hogy szóba sem állnak egymással. Ez a bizonyos decemberi fellépés végképp betett, Debreczeni Ferenc most többek között ezt nyilatkozza:

„bevallom, hátba szúrásként éltem meg mindezt. Mintha egy tőrt döftek volna belém. Láttam a koncertplakátot, rajta nagy betűkkel ott virított az Omega felírat. Nekem persze senki sem szólt.”

Az interjúban Debreczeni Ferenc azt állítja, hogy próbálta keresni Molnár Györgyöt, de hiába, sosem érte el, hiába hívta különböző fellépésekre, így már nem is keresi többé.

Molnár György Elefánt közben továbbra is szenved gerincproblémáitól, de remélhetőleg hamarosan most már túl lesz ezeken, mint ahogy sikerült a rákot legyőznie. A betegségéről a Mokkában beszélt utoljára a tévében, alább találja a 2022-es felvételt.

Molnár György Elefánt megrázó őszinteséggel-tárgyilagossággal beszélt a rákról a fenti videóban, többek között a következőket mondva:

„az onkológusom annyit mondott, hogy ezügyben többet nem fogunk találkozni. Tehát végülis sikerült kémiai és sebészeti módszerekkel kipusztítani belőlem a rákos sejteket.”

Ezek után újabb betegség jelentkezett nála, ami pedig a mozgásában korlátozza:

„megúsztam végülis a rákot, de gyorsan kaptam egy gerincsérvet, hogy ne unatkozzak. Azzal azért annyira nem lehet ugrálni általában – napi 4-5 órára vagyok hitelesítve.”

Örömet okoz azonban a számára, hogy nemrég megjelentek az Omega albumai Németországban CD-n, és persze mindig ott van a család. „Két alomból van három gyerekem” – így fogalmaz Molnár György Elefánt, amikor elárulja, hogy a lányának 2021-ben gyermeke született, így a gitáros most már nagypapa.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)