Balogh Levente milliárdosnak a lánya elmesélte: ezért került a pszichiátriára

Balogh Levente lánya, Balogh Szimóna maga mesélte el, miért volt szüksége a terápiára.

2024. február 3., 07:19

Szerző:

A Cápák között befektetője, Balogh Levente egy 54 éves üzletember, aki 2018-ban Magyarország 46. leggazdagabb embere volt. Az RTL tavaly saját asszisztenskereső realityt is indított a Szentkirályi ásványvizet és rengeteg egyéb terméket árusító cég tulajdonosával, ez volt az Álommeló.

A lánya, Balogh Szimóna csaknem negyvenezer követővel rendelkező influenszer, aki pénteken a TV2-n a Mokka című műsorban arról beszélt, hogy 17 évesen anorexiával küzdött és 4 hónapra bekerült a pszichiátriára.

Balogh Szimóna azt mondja, azért osztja meg a történetét az evészavarairól és a gyógyulásáról, hogy ezzel segíteni tudjon olyanoknak, akik esetleg most küzdenek ilyen betegséggel. Mint mondja a tünetek mindenkinél mások lehetnek, ő mindenesetre akkor érkezett el a mélypontra, amikor egy ideig egyáltalán nem evett.

„Volt egy pont, amikor abszolút abbahagytam az evést, és utána voltak olyan időszakok, amikor falási rohamok keletkeztek”

– mondja Balogh Szimóna. Amikor már komoly veszélyben forgott az egészsége, akkor került csak be a pszichiátriára, és ő maga is csak ekkor döbbent rá, hogy mekkora bajban van.

A következőkre figyelmeztet:

„ez azért is egy nagyon alattomos betegség, mert azt gondolod, hogy te ezt kontrollálod. Ez nagyon sok betegségnél így van, a függőségeknél is, hogy te azt hiszed, hogy uralkodsz efölött, és te kontrollálod, miközben már a betegség kontrollál téged.”

A kórházban jött aztán a felismerés, hogy mennyire félrevitték az életét az evészavarok. Így beszél erről a megvilágosodásszerű pillanatról:

„17 évesen az iskolapadban kéne ülnöm, nem pedig itt, úgyhogy akkor most kezdjünk el gondolkozni!”

A szakemberek segítségével Balogh Szimóna 4 hónap alatt jött rendbe, de arra a mai napig nem tud pontos választ adni, hogy mi váltotta ki nála ezt a problémát. Azt mondja, részben a genetika is közrejátszik, de sok más tényező szintén, ezért nem lehet egyetlen konkrét okra rámondani, hogy na, ezért lettem evészavaros.

„Rengeteg kiváltó oka van. [...] Az én életemben is voltak olyan dolgok, amik összeadódtak, és ez váltotta ki nálam.”

– mondja most Balogh Szimóna, aki mostanában előadásokat tart az élményeiről és tapasztalataival, ismeretterjesztő jelleggel tizenévesek számára. Alább lehet megnézni a teljes interjút.

Akik követik Krizsán Lilit, a Sztárban sztár leszek! felfedezettjét, azok jól tudják, milyen veszélyt jelentenek az evészavarok – a fiatal énekesnő szintén megosztotta a küzdelmét az anorexiával.

(Kiemelt kép: Balogh Szimóna Instagramja)