Magyarország-Uruguay 1:2, magyar vereséggel avatták fel az új Puskás Arénát

2019. november 15., 21:00

Szerző:

Péntek este a Magyarország-Uruguay barátságos labdarúgó-mérkőzéssel felavatják az új nemzeti stadiont, a Puskás Arénát, az első gólra pedig mindössze negyed órát kellett várni, az uruguayi csatár, Cavani bevágja az első gólt. Vinától kapta a labdát, aki a balszélen adott egy kötényt a magyar védőnek, Besének, az ötös jobb sarkánál kilépett a védője mögül, és nyújtott lábbal a kapuba rúgta a labdát.

Stadionavató - Magyarország-Uruguay nyitómérkőzés
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Négy perccel később jött a második uruguayi gól is, Rodriguez küldte el egy csellel Besét a balszélen, utána pedig berúgta Dibusz kapujának a jobb felső sarkába.

Stadionavató - Magyarország-Uruguay nyitómérkőzés
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyarok a 24. percben tudtak szépíteni, ekkor Dzsudzsák gurította le Vargának a labdát az uruguayi tizenhatos jobb sarkánál Varga pedig az alapvonal felé tartva felnézett és középre passzolt Szalainak. Ő a vetődő uruguayi védő között belsővel lőtte Musiera kapujába. Szép, okos gól volt, több nem esett az első félidőben és a másodikban sem, amelyben azért kiegyenlítettebb volt a játék, a FIFA-világranglista 5. (Uruguay) és az 50. (Magyarország) helyezettje között.