Négy góllal kikapott a női kézilabda-válogatott a németektől

A november végén rajtoló világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatott 29-25-re kikapott vasárnap Münchenben Németország együttesétől.

2023. november 5., 16:46

Szerző:

Legutóbb 2018 decemberében győzte le vasárnapi vendéglátóját a magyar kézilabda-válogatott, azóta mind a négy egymás elleni mérkőzésen német siker született. Legutóbb március elején találkozott a két együttes, akkor a házigazda németek 26-20-ra nyertek.

Mindkét oldalon pontatlan támadásbefejezések jellemezték a találkozó elejét, 7 perc játék után 3-1-re vezettek a németek, akik kétgólos előnyüket annak köszönhették, hogy több ízben is gyors akciókra volt lehetőségük, míg a magyar válogatott a támadásait rendre felállt fal ellen vezette. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időkérése ellenére a 17. perc végére négygólosra nőtt a német előny (10-5). A 22. percben fejbedobták Böde-Bíró Blankát, a több fontos védést is bemutató hálóőrnek jegelnie kellett az arcát, Golovin Vlagyimirnak pedig az okozhatott fejfájást, hogy az első játékrészt uraló német válogatott ötgólos fórral vonulhatott szünetre.

A második félidőt jól kezdte a vendég gárda, két találatra feljött (14-12), ám villámgyorsan visszaállította az ötgólos különbséget a házigazda, sőt, tovább is tudta növelni előnyét (19-13). Több mint negyedóra volt még hátra, amikor Pásztor Noémit piros lappal arcra ütésért a lelátóra küldték a játékvezetők, ennek ellenére ismét visszaküzdötte magát mínusz kettőre a magyar válogatott (21-19). A sok esetben pontatlan, kapkodó megoldások miatt két gólnál közelebb nem sikerült közelíteni, a hajrában viszont újfent nőtt a különbség és végül négy találattal bizonyultak jobbnak a hazaiak. A 35. egymás elleni mérkőzésen magyar szempontból két döntetlen és 19 győzelem mellett ez volt a 14. vereség.

Klujber Katrin nyolcszor talált be, német részről a Ferencvárosban kézilabdázó Emily Bölk hatszor volt eredményes.

A dán-norvég-svéd közös rendezésű világbajnokság előtt még két felkészülési találkozó vár Golovin Vlagyimir együttesére, amely november 25-én és 26-án is Hollandiában lép pályára.

A magyar válogatott Helsingborgban Paraguayjal, Kamerunnal és Montenegróval találkozik a csoportkörben. Az első három helyezett jut a középdöntőbe, ahol a Svédország, Horvátország, Kína, Szenegál kvartett három továbbjutójával találkozhatnak a magyarok Göteborgban. Onnan az első két csapat kerül a negyeddöntőbe.

A vb-aranyérmes kijut a jövő nyári párizsi olimpiára (francia siker esetén döntőbeli ellenfele kvalifikál), a következő hat válogatott pedig - amelynek nincs selejtezős helye vagy kvótája – részt vehet az áprilisi selejtezőtornák egyikén.

(Kiemelt kép: Németország - Magyarország női kézilabda mérkőzés a müncheni Olimpiai Csarnokban. A labdáért a német Annika Lott (l) és Lisa Antl (r), valamint a magyar Vámos Petra küzd. Fotó: Sven Hoppe/dpa/AFP)

Tegnap 16:27

Október 8. és 13. között Magyarország ad otthont a világ legnagyobb hagyományokkal büszkélkedő dartsversenyének, a WDF World Mastersnek, amelyre a szervezők ezer játékos érkezését várják.

Tudvalevő, hogy a pedagógusok munkája nagyban befolyásolja a gyerekek sport iránti elköteleződését, hiszen legtöbbször ők szerettetik meg a mozgást velük. A Magyar Diáksport Szövetség kezdeményezésére ezért kiválasztották azokat a testnevelő tanárokat, akik többek között ennek a kritériumnak is megfeleltek.