Magyar alelnököt kapott az Európai Úszó Szövetség

Wladár Sándor régi barátjának nevezte Paolo Barellit, és örül, hogy továbbra is ő lesz a LEN elnöke.

2020. november 8., 13:47

Szerző:

Ma tartotta tisztújító közgyűlését az Európai Úszó Szövetség (LEN): dr. Szabó Tündét, egykori olimpiai ezüstérmes úszónkat, sportért felelős államtitkárt a LEN alelnökévé választották – írja a Magyar Úszó Szövetség közösségi oldalán. Az eddigi elnök, Paolo Barelli nagy fölénnyel nyerte a szavazást, és kezdi meg a harmadik ciklusát.

A járványhelyzet miatt a kongresszust online tartották, Magyarországot a szigeti MÚSZ-székházból Wladár Sándor elnök és Szabó Tünde államtitkár képviselte.

„Óriási megtiszteltetés és elismerés ez számomra és természetesen a magyar vizes sportágak számára. Magyarország mindig is fontos szerepet játszott az európai úszósportban, mi rendeztük az első Európa-bajnokságot 1926-ban, rekordot jelentő, hatodik alkalommal leszünk házigazdák jövőre, és ezek csupán a legrangosabb események voltak számtalan más, emlékezetes viadal mellett. Sportdiplomatáink mindig is fontos pozíciókat töltöttek be, Gyárfás Tamás az elmúlt tizenhat esztendőben rendkívül sikeresen képviselte a magyar érdekeket – ezentúl rám hárul ez a feladat, de őszinte várakozással nézek ezen új kihívás elé. Ami igazából nem is kihívás, hiszen egykori úszóként, a sportág elkötelezettjeként minden, LEN-alelnökként töltött pillanat tartalmasnak és örömtelinek ígérkezik. Úgy gondolom, kiemelkedően sikeres négy esztendő vár ránk” – mondta Szabó.

„Minden úgy alakult, ahogy azt szerettük volna. Szabó Tünde államtitkár-asszony révén rendkívül erős képviselete lesz Magyarországnak, és az is fontos, hogy régi barátunk, Paolo Barelli újabb négy éven át irányíthatja a LEN-t, ez sportdiplomáciai szempontból tökéletes végkimenetel. A Magyar Úszó Szövetség jövőre egy fantasztikus Európa-bajnoksággal kíván hozzájárulni a LEN sikertörténetének folytatásához. Őszintén remélem, 2021 májusában már minden adott lesz ahhoz, hogy a hagyományokhoz méltó, kimagasló színvonalú Eb-t rendezhessünk” – mondta Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke.