Hatalmas a rendőri készültség, a CSZKA Moszkva 150 szurkolója áttörte a sorfalat a Nagyvárad térnél

2019. november 7., 20:47

Szerző:

Ma este tartják a Ferencváros CSZKA Moszkva Európai-liga párbaj második meccsét a Groupama Arénában, a hvg.hu pedig egy olvasójára hivatkozva azt írta, 150 orosz szurkoló a Nagyvárad térnél áttört a rendőrsorfalon. Hatalmas a rendőri készültség, az oroszokat a stadion felé terelik, de volt, aki látta, hogy lovasrendőrök az úttesten, a kocsik között vettek űzőbe szurkolókat. 

A magyarokat úgy engedték be Groupama Arénába, hogy a lovasrendőrök a Hungária körút túloldalára kísérték az oroszokat.

Korábban Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester tett ki a Facebookra egy posztot, amely tanúsága szerint a meccsre érkező 1500 orosz szurkoló stílszerűen az egykori Szovjetunióba kényszermunkára hurcolt magyarokra emlékező Malenkij Robot Emlékmű előtt gyülekeztek. A meccs este kilenckor kezdődik, az FTC az elsőn idegenben 1:-ra nyert.

A rendőrség este fél tíz előtt a honlapján közölte, hogy több embert előállítottak a meccs előtt. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a IX. kerületi Nagyvárad téren a stadionba érkező orosz és ferencvárosi szurkolók között konfliktus alakult ki. A Készenléti Rendőrség munkatársai azonnal közbeléptek és intézkedtek. Garázdaság miatt több embert előállítottak. Az eset során senki nem sérült meg. A környéken rend van.