Először döntőzött világbajnokságon magyar gerelyhajító, Rivasz-Tóth Norbert kilencedik lett

2019. október 6., 21:06

Szerző:

Kilencedik helyen végzett Rivasz-Tóth Norbert a férfi gerelyhajítás döntőjében vasárnap a dohai atlétikai világbajnokságon.

Atlétikai vb - Rivasz-Tóth Norbert Atlétikai vb - Rivasz-Tóth Norbert
Fotó: MTI/EPA/Valdrin Xhemaj

A fiatal magyar versenyző a szombati selejtezőben elsőre megdöntötte saját országos csúcsát és 83,42 méterrel a kilencedik helyen lett finalista. A továbbjutása értékét növeli, hogy először szerepelhet vb-döntőben magyar férfi gerelyhajító és az is, hogy több sztárnak sem sikerült bejutnia, így búcsúzott többek között két német, az olimpiai bajnok Thomas Röhler és az Eb-ezüstérmes Andreas Hoffmann, valamint az idei negyedik legjobb eredménnyel rendelkező litván Edis Matusevic.

Rivasz-Tóth Norbert a fináléban is elsőre érte el legjobbját és sokáig úgy tűnt, a 79,73 méter elég lesz a nyolc közé kerüléshez. Másodikra 77,89, harmadikra 76,55 m következett. A második és harmadik sorozatban azonban többen is túldobták, így végül a kilencedik helyen végzett.

"Az eredmény nem olyan lett, mint szerettem volna, próbáltam kihozni magamból a maximumot, de örülök, hogy döntőt dobtam"

- nyilatkozott Rivasz-Tóth Norbert. Hozzátette, hosszú volt a szezon, sűrű a versenynaptár. Kiemelte, jövőre célja a tokiói olimpia.

Rivasz-Tóth Norbert az első magyar férfi gerelyhajító, aki döntőbe jutott világbajnokságon. A sportoló két éve megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot.