Változás! Már szerdától hozzájuthat az újságárusoknál a legfrissebb 168 Órához!

Több mint 300 millió forintot kaphat végkielégítésként az emírségekből elküldött Dzsudzsák Balázs, akit a tökutolsó Kaposvár szívesen leigazolna

2020. február 6. 07:26 - szerző: 168 Óra

Több százmilliós végkielégítést kaphat az emírségekből távozni kényszerülő Dzsudzsák Balázs - írja a Blikk. A 108-szoros magyar válogatott focistának nyárig érvényes szerződése volt az al-Ittihad Kalbával, amelyben a lap szerint évi 2,2 millió eurót (739 millió forintot) keresett. Mivel egyoldalú szerződésbontás történt, a hátralévő időre (május végéig) járó fizetésére joggal tarthat igényt a magyar válogatott csapatkapitánya. A lap úgy értesült, hogy

az arab klub végkielégítésként 900 ezer eurót (302 millió forintot) lesz kénytelen átutalni Dzsudzsáknak, ha nem állapodnak meg máshogyan.

Erre viszont kevés az esély, hiszen a magyar középpályást váratlanul küldték el.

A 33 éves játékos menedzsere, Vörösbaranyi József egy héttel ezelőtt még arról számolt be, hogy Dzsudzsák nyáron lejáró szerződésének egyéves meghosszabbításáról tárgyalnak az Egyesült Arab Emírségek 14 csapatos élvonalában 11. helyen álló klubbal, ahol véleménye szerint megbecsülik a 108-szoros magyar válogatott labdarúgót, aki jól érzi magát.

Labdarúgás - VB-selejtező – Andorra-Magyarország Dzsudzsák az Andorra - Magyarország mérkőzés után
Fotó: Guillaume Horcajuelo

Ezzel szemben a klub szakmai okokra hivatkozva lemondott a játékosról, aki az al-Ittihad című lapnak nyilatkozva azt mondta: teljesen váratlanul érte, azért sokkolta őt a klub döntése, és nem ismeri azokat az okokat, melyek miatt megváltak tőle.

Hozzátette: a klubnál mindenkivel, így a vezetőkkel, a szakmai stáb tagjaival, valamint a játékostársakkal is jó volt a kapcsolata, így ez biztosan nem állhat a válás hátterében. Jelenleg nem tud a folytatáson gondolkodni, először szeretné megérteni a döntés hátterét.

A lap szerint Dzsudzsák a liga egyik legjobb labdarúgójának számított. A magyar játékos 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, és a másfél szezon alatt a lap statisztikája szerint 36 meccsen kilenc gólt szerzett, miközben 52 alkalommal hozta helyzetbe társait.

Az arab klub elnöke, Ali Husszain al-Logani az üggyel kapcsolatban elmondta: a csapat légiósainak foglalkoztatásáról a vezetőedző, Jorge Da Silva véleményezése után döntöttek, és annak kizárólag szakmai okai voltak.

Az al-Ittihad Kalba Dzsudzsák mellett egy másik légiósától, a hatszoros brazil válogatott Henriquétől is elköszönt, időközben pedig két külföldi játékost szerződtetett.

A Blikk megkérdezte az NB I.-ben szereplő összes klubot, hogy tervezi-e szerződtetni Dzsudzsákot. Több csapatnál nem kommentáltak átigazolási híreket, többen kijelentették, hogy nem terveznek ilyesmit, de

a Kaposvár részéről már meg is keresték Vörösbaranyi Józsefet, mert nagyon örülnének Dzsudzsák érkezésének. A Kaposvári Rákóczi FC jelenleg utolsó a bajnokságban, nyolc ponttal lemaradva az utolsó előtti Zalaegerszegtől.