Argentínáé a bronzérem a Copa Americán

2019. július 7., 10:42

Szerző:

Az argentin válogatott zárt harmadik helyen a Brazíliában zajló labdarúgó Copa Americán, miután a szombat esti bronzmérkőzésen 2-1-re legyőzte a chilei csapatot.

A feszült mérkőzésen az argentinok kétgólos előnybe kerültek, majd Lionel Messi és a chilei csapatkapitány, Gary Medel akaszkodott össze a 37. percben, a játékvezető pedig mindkét csapatkapitányt kiállította. A két játékos közel négyperces vita után hagyta el a pályát. Az ötszörös aranylabdás argentin sztár másodszor kapott piros lapot pályafutása során: az elsőt 2005-ben a válogatottbeli bemutatkozásán Budapesten a magyar válogatott ellen, alig egy perccel pályára lépése után. A fordulást követően szépített a chilei együttes, ám egyenlíteni nem tudott.

A torna legutóbbi két fináléját ez a két csapat vívta, mindkétszer chilei siker született tizenegyespárbaj után.

Lionel Messi csapatkapitányként távol maradt az éremátadó ünnepségtől, és Copa Americát rendező brazilokkal kapcsolatban korrupciót emlegetett, valamint a játékvezetőket szidta. Gary Medellel egy teljesen ártalmatlan szituációban akaszkodott össze az alapvonalnál, a paraguayi játékvezető, Mario Alberto Díaz de Vivar pedig meglepetésre mindkét játékosnak azonnal a piros lapot mutatta fel. A túl szigorúan kiállított labdarúgók közel négyperces vita után hagyták el a pályát. – Talán közrejátszott az, amit az elmúlt alkalommal mondtam - utalt az argentin klasszis a brazilok elleni vesztes elődöntőre, amelyet követően már élesen bírálta a bíró tevékenységét. Az argentinok akkor hivatalosan is panaszt tettek a dél-amerikai szövetségnél (CONMEBOL) a bíráskodás miatt.

– A sárga lapos figyelmeztetés mindkettőnknek elég lett volna A korrupció és a játékvezetők nem engedték meg, hogy a szurkolók élvezzék a futballt. Ez tönkreteszi a sportágat

– fakadt ki. Hozzátette, ebben a korrupcióban nem szabad részt venni.

Az argentin támadótól megkérdezték, nem tart-e attól, hogy nyilatkozatai miatt eltiltják, amire azt felelte, hogy az igazságot igenis el kell mondani. Kiemelte: a döntőben a brazilok végső győzelmére számít - a rendezők Rio de Janeiróban Peruval találkoznak majd a 22 órától -, mert mindenből erre lehet következtetni.

A CONMEBOL közben közleményt adott ki, amelyben elfogadhatatlannak és alaptalannak nevezte a Copa America diszkriminációjáról szóló vádaskodásokat. – A futballban néha veszítesz és néha nyersz. A tisztességes játék egyik alapfeltétele, hogy el tudd fogadni a végeredményeket, valamint tiszteletben tartsd a játékvezetői ítéleteket – közölte a szövetség.

 

 

Argentína-Chile 2-1 (2-0)

Gól: Agüero (12.), Dybala (22.), illetve Vidal (59. - 11-esből)

Kiállítva: Messi (37.), illetve Medel (37.)