Hülyeség volt felvennem a magyar állampolgárságot – mondta a MOL Fehérvár román-magyar állampolgárságú játékosa

2019. szeptember 3., 10:01

Szerző:

UPDATE

A Maszolnak adott interjújában a futballista cáfolta, hogy hülyeségnek nevezte volna a magyar állampolgárság felvételét.

 

Száz százalékig román vagyok! Anyám sírt örömében, amikor behívtak a válogatottba!

– nyilatkozta Rus Adrián, a MOL Fehérvár FC fiatal játékosa a román román labdarúgó szövetségnek adott videóinterjújában, amit a Magyar Hang szúrt ki. A futballista néhány éve szerezte meg a kettős állampolgárságot, és Magyarországon kapott szerződést.

Adrian Rus

Szerinte azóta, hogy a román válogatott behívta a bővebb keretébe, a fehérváriak nem játszatják, játéklehetőséget sem kap, csak a fiókcsapatukban. Ezt Kovács Zoltán klubigazgató cáfolta, szerinte nem büntetik a játékost, mert másik válogatottat választana, mint a magyart, nem mellesleg továbbra is az első csapat tagja.

A román szövetség a FIFÁ-hoz fordult a játékos ügyében.

Rus Adrián egyéb részletekről is beszélt az interjújában:

„Őszintén, száz százalékig román vagyok! Csak 19 évesen mentem Magyarországra, és hülyeség volt felvennem a magyar állampolgárságot. Ez egy kellemetlen epizód az életemben. Felvettem, mert így volt hasznos az akkori csapatom számára: azért kapott a klub több pénzt az MLSZ-től, ha több magyar játékosa volt. Hat éves korom óta, amióta futballozni kezdtem, soha nem akartam magyar válogatott lenni. Végig arról álmodoztam, hogy Romániáért fogok játszani.